Klimatoppmøte:

Frontalangrep på Thunberg

Klimakampens mor Gro Harlem Brundtland mener Greta Thunberg må slutte å kalle politikere for «idioter».

SYLFREKT: COP 26 er i gang i Glasgow. Utenfor sto Greta Thunberg og sang satiriske kampsanger sammen med andre klimaaktivister. Video: AP / NEWSFLARE / Agisilaos Koulouris / Peter Cassidy Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en podkast med økonomitidsskriftet The Economist, går klima-pioneren Gro Harlem Brundtland (82) hardt ut mot den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg (18).

Mens hun og podkast-verten snakker om klimatoppmøtene og de politiske ledernes rolle, begynner Brundtland å snakke om Thunberg.

- Hun sier at alle er idioter og at ingen av dem gjør noe, sier Brundtland, og gjør det klinkende klart at hun har lite til overs for dette.

- Hun peker mot de politiske lederne, og sier at alle er dårlige. Hun burde heller ha pekt på de lederne som er bedre enn andre. Å si at alle er dårlige får deg ingen steder, med mindre du driver en revolusjon, sier Brundtland, og konstaterer at noen revolusjon ikke er på agendaen nå.

- Tar en generasjon

I podkasten med The Economist presenteres Brundtland som en internasjonal miljø-foregangskvinne, blant annet som leder i FNs verdenskommisjon for miljø og utvikling («Brundtland-kommisjonen»).

I 1987, mens Brundtland var statsminister, la kommisjonen fram rapporten «Vår felles framtid», med strategier for å løse klimaproblemene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer