Klimatoppmøte:

Frontalangrep på Thunberg

Klimakampens mor Gro Harlem Brundtland mener Greta Thunberg må slutte å kalle politikere for «idioter».

SYLFREKT: COP 26 er i gang i Glasgow. Utenfor sto Greta Thunberg og sang satiriske kampsanger sammen med andre klimaaktivister. Video: AP / NEWSFLARE / Agisilaos Koulouris / Peter Cassidy Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en podkast med økonomitidsskriftet The Economist, går klima-pioneren Gro Harlem Brundtland (82) hardt ut mot den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg (18).

Mens hun og podkast-verten snakker om klimatoppmøtene og de politiske ledernes rolle, begynner Brundtland å snakke om Thunberg.

- Hun sier at alle er idioter og at ingen av dem gjør noe, sier Brundtland, og gjør det klinkende klart at hun har lite til overs for dette.

- Hun peker mot de politiske lederne, og sier at alle er dårlige. Hun burde heller ha pekt på de lederne som er bedre enn andre. Å si at alle er dårlige får deg ingen steder, med mindre du driver en revolusjon, sier Brundtland, og konstaterer at noen revolusjon ikke er på agendaen nå.

- Tar en generasjon

I podkasten med The Economist presenteres Brundtland som en internasjonal miljø-foregangskvinne, blant annet som leder i FNs verdenskommisjon for miljø og utvikling («Brundtland-kommisjonen»).

I 1987, mens Brundtland var statsminister, la kommisjonen fram rapporten «Vår felles framtid», med strategier for å løse klimaproblemene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.