Frontline fosser fram

Frontline nærmer seg 200 kroner etter å ha steget 21 prosent på fire dager, og bidrar til en positiv stemning i aksjemarkedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frontline har tatt helt av på Oslo Børs de seneste dagene. Selskapet er i det ledelsen selv kaller en situasjon med superprofitt. Det gir fleksibilitet, og mye moro for aksjonærene.

I går la selskapet frem sterke resultater for første kvartal, og betalte ut rundt 70 millioner dollar i utbytte. I dag er kampen om Mosvold Shipping avgjort etter at budet ble økt med fattigslige 4,5 prosent. Samtidig melder Frontline-ledelsen at den kjøper tilbake egne aksjer til kurs 181,03 kroner.

Videre opp

Dette er en kurs som ligger langt over de underliggende verdier, og må tolkes som et signal fra Frontline-ledelsen om at de mener kursen skal videre opp.

Investorene på Oslo Børs setter i hvert fall pris på alt det som skjer rundt rederiet, og sender kursen opp nye 4,3 prosent til 196 kroner. I løpet av fire handledager har Frontline-kursen steget 21 prosent. Markedsverdien er opp over 2,5 milliarder kroner til over 14 milliarder kroner. På det høyeste i dag har kursen vært opp i 198 kroner.

Frontline transaksjoner i Mosvold Shipping løfter selskapet til andre plass på omsetningslisten med 202 millioner kroner. Omsetningen i Frontline er på beskjeden 41 millioner kroner.

Bred oppgang

Telenor er uendret fra i går på 44,40 kroner. Aksjen er dagens mest omsatte med 262 millioner kroner.

Norsk Hydro faller 0,7 prosent til 368,50 kroner, mens Opticom stiger 4 prosent til 780 kroner.

Tandberg stiger 1,8 prosent til 116 kroner. Alle venter på at selskapet skal offentliggjøre det varslede oppkjøpet. Finanskanalen.no presenterte i går en spennende oppkjøpskandidat.

Det er bred oppgang fra start med både industri- , shipping- og IT-indeksen opp over 1 prosent. Totalindeksen stiger 1,03 prosent til 1.365,38 poeng. Omsetningen på hovedlisten beløper seg til 875 millioner kroner.