Frontline kan være tom for penger igjen til jul

Tankrederiet som i mange år var John Fredriksens pengemaskin og pengebinge, kan være tom for penger til jul.

PENGEMASKIN: Frontline var John Fredriksens pengemaskin i mange år. Her sammen med sin gode medarbeider gjennom mange år, Tor Olav Trøim. Foto. Nina Hansen / Dagbladet
PENGEMASKIN: Frontline var John Fredriksens pengemaskin i mange år. Her sammen med sin gode medarbeider gjennom mange år, Tor Olav Trøim. Foto. Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Redriet Frontline taper fortsatt altfor mye penger, skriver Finansavisen i dag.

Analytiker Erik Nikolai Stavseth i Arctic Securities mener at Frontline, som legger frem regnskapstallene for 2. kvartal kommende onsdag, vil være nærmest tomt for penger rundt juletider, skriver Finansavisen i dag.

- Situasjonen i Frontline er at selskapet på dagens ratenivåer ikke tjener det nivået som de har oppgitt som sitt cash-break-even-nivå. Dette betyr i praksis at de fortsatt taper penger hver dag. Vi forventer at ratene forblir svake og at dette vil tømme selskapet for penger senest i løpet av første kvartal neste år, sier han til avisen.

Flyttet verdiene Stavseth mener at mesteparten av de verdiene som var i Frontline er flyttet over til Frontline 2012, og at det viktigste er at man har bygget alle de nye verdiene, som nybyggsordrene, inn i sistnevnte.

Det kan ifølge Finansavisen tyde på at Frontline både er dødt og i levende live.

- Offisielt sett har ikke Frontline 2012 noen formell adm. direktør eller finansdirektør, men det ser ut til at disse funksjonene fylles av de samme som i Frontline, påpeker Stavseth.

Frontline 2012 ble etablert i desember 2011 etter at gamle Frontline var i ferd med å gå over ende. Frontline 2012 er notert på Oslo Børs, men omsettes i det unoterte markedet. Basert på siste omsetning har det nye tankrederiet en verdi på 8,9 milliarder kroner.

Frontline nedtur Frontline har falt 96 prosent fra toppen på 395 kroner i 1997, men så sendt som sommeren 2008 ble aksjen omsatt på kurser over 330 kroner.

Aksjen har hittil i år falt 11,4 prosent, mens den de siste tolv månedene er ned 24 prosent.

Frontline endte fredag ned 2,96 prosent til 16,40 kroner fredag. Det verdsatte selskapet til knappe 1,3 milliarder kroner.

Sett i forhold til de verdiene John Fredriksen har i aksjer på Oslo Børs blir eierandelen i Frontline, på 33,8 prosent, dermed bare et musepiss i havet.