Frontline nærmer seg 200

Det er registrert ny kursrekord i tankrederiet Frontline på Oslo Børs, men det meste dreier seg fortsatt om Opticom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De europeiske børsene ser ikke ut til å være nevneverdig skremt av mandagens IT-fall i USA. De viktigste indeksene stiger i tidlig handel, også Oslo Børs. Her hjemme dominerer Kværner omsetningen etter at Aker Maritime har lettet på sin beholdning.

Ellers er det meste av aktiviteten igjen knyttet til Opticom. Rykteaksjen faller tilbake i dag. Nedturen er dog på minimale 2 prosent til 843 kroner. Omsetningen ligger på 256 millioner kroner.

Gårsdagens tankfeber på Oslo Børs smittet over på denne sektoren i de amerikanske aksjemarkeder. Interessen holder seg også i dag, og Frontline har vært omsatt til hele 192 kroner. Kursen har falt noe tilbake og er nå opp 2,2 prosent til 190 kroner. Også Bergesen stiger videre i dag.

Mosvold Shipping faller tilbake, og er sist omsatt til 5,51 kroner, 1 øre over Frontlines bud. Shippingavisen TradeWinds spekulerer i dag i at Frontlines eierandel kan ha økt til 25 prosent, men siden det ikke er kommet noen flaggemelding, er nok en slik økning lite sannsynlig.

Tomra er i dag som i går en av de mer populære aksjene. Kursen stiger 2,7 prosent til 131,50 kroner. Hydro er opp 1,4 prosent til 389 kroner. Omsetningen i de to indekstunge industriselskapene er på henholdsvis 60 og 47 millioner kroner.

Aker Maritime ble i går kvitt de 9,5 millioner Kværner-aksjene som måtte selges for at selskapet skal få stemme på generalforsamlingen i Kværner. For Aker Maritime betyr det et tap på rundt 300 millioner kroner.

Kværner har i dag lagt frem sitt resultat for første kvartal. Kursen er ned 0,8 prosent til 63,50 kroner.

Blant IT-aksjene som stiger finner vi Tandberg (+1,9%), Eltek (+3,3%) og InFocus (+1,8%).

IT-indeksen er foreløpig dagens sterkeste med en oppgang på 0,9 prosent. Totalindeksen er opp 0,63 prosent til 1.314,46 poeng etter en times handel. Det er omsatt aksjer for 1,76 milliarder kroner på hovedlisten. Det meste av dette er knyttet til Aker Maritimes Kværner-aksjer.