Frøs i hjel etter skifest på fjellet

En 26 år gammel mann ble funnet død på et jorde i Hemsedal lørdag formiddag. Mannen ble sist sett av kamerater på et utested ved 23-tida fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det som skulle være en trivelig helg med skikjøring, fart og moro sammen med kameratgjengen, endte med kuldedøden for 26-åringen.

Vennene var engstelige siden de ikke hadde sett kameraten hele natta, og meldte ham savnet ved nitida lørdag morgen.

Etter et par timer ble han funnet død på et jorde mellom Tuv og Trøim, om lag femti meter fra Riksvei 52, som går gjennom Hemsedal.

Skal obduseres

Det var fem minusgrader og bitende vind i området. Uten gatebelysning eller fortau antas det at mannen har rotet seg bort og kollapset.

Etter det Dagbladet erfarer er det sannsynlig at mannen har tilbrakt kvelden i diskoteket på Skogstad hotell i Trøim.

I retningen han bega seg ligger spredte utleiehytter og Viking Fekene hotell i Tuv. 26-åringen kan ha bodd på et av disse stedene, men han kan ha mistet retningssansen og vært på vei i feil retning.
Lensmannsbetjent Anne-Kari Eriksen ved Gol og Hemsedal lensmannskontor sier det ikke foreligger mistanke om at noe kriminelt skal ha tilstøtt 26-åringen, men at han rutinemessig blir sendt til obduksjon ved Rettsmedisinsk institutt i Oslo.

Kameratgjengen sitter sterkt preget tilbake etter tragedien.

Risikogjenger

En liknende ulykke fant sted i Trysil forrige helg, der en kombinasjon av fyll, utmattelse og kulde tok livet av en mann i midten av 20-årene.

Dagbladet satte i en reportasje i går søkelyset på farene ved fest på fjellet og såkalte risikogjenger på tur til vintersportssteder.

Trysil-lensmann Thor Haugen kunne fortelle om sanseløse folk som blir plukket opp fra veigrøftene hver helg, og om de mange nestenulykkene som ender godt.

I Hemsedal har man det samme problemet, men helgas dødsfall er det første av dette slaget i Hallingdals-bygda.

- Folk farter fra ene utestedet til det andre, og det er vanskelig å orientere seg i mørket om natta. Hvis man er beruset kan man lett gå seg bort, snuble og bli liggende. Ofte får vi ikke savnetmelding før dagen etter, sier lensmannsbetjent Ann-Kari Eriksen.