Frøs milliongebyrer for seg selv og fiskeridirektøren

Midt i laksebråket ordner fiskeriministeren og fiskeridirektøren opp for egne selskaper.

- GJELDER BARE ET LITE DATTERSELSKAP: Sier fiskeriminister Berg-Hansen. Datterselskapets gebyr på én million kroner er fryst, mens departementet utreder om det er grunnlovsstridig. Foto: Jacques Hvistendahl.
- GJELDER BARE ET LITE DATTERSELSKAP: Sier fiskeriminister Berg-Hansen. Datterselskapets gebyr på én million kroner er fryst, mens departementet utreder om det er grunnlovsstridig. Foto: Jacques Hvistendahl. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Fiskeridirektoratet kan utstede gebyrer i mangemillionersklassen til oppdrettsselskaper som står bak omfattende lakserømming eller som har for mye laks i merdene sine.

Slike bøter er aktuelle for selskapene som fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen og øverste sjef for fiskeriforvaltninga, fiskeridirektør Liv Holmefjord, er eiere i.

Men nå har ministeren stoppet innkrevingen av gebyrene på henholdsvis én og 5,6 millioner kroner.

Fryser gebyreneFlatanger Settefisk, en datterbedrift til fiskeriministerens familiebedrift Sinkaberg-Hansen, er ilagt et gebyr på én million kroner, som selskapet nekter å betale. Økokrimsaken mot Sinkaberg-Hansen ville trolig ha resultert i nok et klekkelig gebyr fra Fiskeridirektoratet dersom det ikke var blitt politisak ut av det. Selskapet Bolaks, der fiskeridirektøren eier drøye 8 prosent, ble i høst ilagt en bot fra direktørens eget direktorat på 5,6 millioner for å ha hatt for mye fisk i merdene. Betalingsfristen var 14. desember, men gebyret er ikke betalt. For nå har Fiskeridepartementet fryst hele ordningen i et hastevedtak 20. november.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer