Ambulansebråket i nord

Frøs pilotenes lønn i tre år for å vinne helikopteranbud

- De ansatte har gjennom lønnsfrys og reforhandling av pensjonsordning bidratt sterkt til at vi vant anbudet.

SNART NY OPERATØR: I disse dager ryddes og males hangaren til ambulansehelikoptrene i Tromsø. Snart skal Norsk Luftambulanse ta over for Lufttransport. Foto: Ingun Mahlum / Dagbladet
SNART NY OPERATØR: I disse dager ryddes og males hangaren til ambulansehelikoptrene i Tromsø. Snart skal Norsk Luftambulanse ta over for Lufttransport. Foto: Ingun Mahlum / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lufttransport, selskapet som tapte anbudsrunden for ambulanseflyene, har også tapt retten til å drifte ambulansehelikoptrene videre.

Norsk Luftambulanse AS (NLA) gikk seirende ut av anbudsrunden, ved å tilby en bedre pris i anbudet. De var totalt 430 millioner kroner billigere.

Selskapet forteller Dagbladet at de har fått god støtte fra sine piloter for å vinne den nå omstridte anbudsrunden.

- De ansatte i NLA har gjennom tre års lønnsfrys og reforhandling av pensjonsordning bidratt sterkt til at vi vant anbudet, sier administrerende direktør Rune Midtgaard.

Fagforeningen Parat, som organiserer ansatte i både Lufttransport og Norsk Luftambulanse, bekrefter overfor Dagbladet at piloter i NLA har fryst lønna for å hjelpe selskapet vinne anbudet for helikopterambulansen.

- Pilotene skal være stolte

Rune Midtgaard opplyser at lønnsfryset var frivillig og at pilotene i Norsk Luftambulanse uansett ikke forventer å være lønnsledende.

- Norsk Luftambulanse AS er eid av en ideell stiftelse. For oss er det viktig å ikke være lønnsledende. At pilotene bidro så sterkt til at vi kunne vinne anbudet om helikopterambulanser er noe de skal være stolt av, sier Midtgaard.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer