«Frossen død fyr festival»

Husker du norske Trygve Bauge som frøs ned den avdøde bestefaren sin? Nå lager amerikanerne «Frozen Dead Guy Festival» med bestefar i hovedrollen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nordmannen Bredo Morstøl er hovedperson under en særegen vinterfestival i USA. Morstøl må være med enten han liker det eller ikke, for han har vært død i godt over et tiår.

Men han er ikke begravet på vanlig vis, han holdes i stedet nedfrosset. En av hans etterkommere, Trygve Bauge, håper vitenskapen en gang vil gjøre det mulig å vekke Morstøl til live igjen, og i mellomtiden vil Morstøls bysbarn hedre ham med egne festdager.

For den rene er allting rent, heter det i Bibelen (Titus 1,15), og innbyggerne i den lille byen Nederland i delstaten Colorado det vestlige USA, ser ut til å handle etter dette motto. De går til sin «Frozen Dead Guy Festival» med den ekte entusiasme som er forbeholdt de rene av hjertet.

Nedfrosset

Bredo Morstøl døde i Norge i 1989. Hans barnebarn Trygve Bauge var svært glad i bestefaren sin, og fikk ham sendt til Nederland i Colorado, der Morstøls jordiske levninger holdes nedfrosset for å unngå at de går i oppløsning.

Bauge hadde imidlertid glemt noe ganske viktig for utlendinger i USA, nemlig å skaffe seg oppholdstillatelse. Han ble derfor sendt ut av landet, og først etter at han var borte, kom byens myndigheter på at den nedfrosne bestefaren var igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer