Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frossenfiskbane skapte sinne i Japan: «Avskyelig» og «grusomt»

En japansk skøytebane som frøs ned 5.000 fisker i isen, har måttet stenge etter hissige reaksjoner.

TVUNGET TIL Å STENGE: En japansk skøytebane som frøs ned 5.000 fisker i isen, har måttet stenge etter hissige reaksjoner. Foto: AFP PHOTO 
TVUNGET TIL Å STENGE: En japansk skøytebane som frøs ned 5.000 fisker i isen, har måttet stenge etter hissige reaksjoner. Foto: AFP PHOTO  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Avskyelig» og «grusomt», tordnet enkelte i sosiale medier, etter å ha besøkt eller sett bilder fra Ice Aquarium.

Fornøyelsesparken Space World i Kitakyushu helt vest i Japan, som trodde de frosne fiskene skulle bli en populær attraksjon, så derfor ingen annen utvei enn å stenge skøytebanen knappe to uker etter åpningen.

At fiskene var døde da de ble innkjøpt på et fiskemarked i nærheten, og derfor slett ikke led noen overlast nede i isen, hjelp ikke. Ei heller at fiskene ifølge Space World ikke lenger var egnet som menneskeføde.

VEKKER AVSKY: Parken publiserte blant annet dette bildet på sin Facebook-side med bildetekster som «Jeg d...d..drukner». 
VEKKER AVSKY: Parken publiserte blant annet dette bildet på sin Facebook-side med bildetekster som «Jeg d...d..drukner».  Vis mer

«Mangel på respekt for liv», lød kritikernes dom.

Fiskene, blant annet brisling og makrell, er spredd rundt under isen, et sted formet til teksten «hello» og en pil som viser hvilken retning skøytebanen går.

I et heller desperat forsøk på å rette opp fadesen, lover fornøyelsesparken nå å tine opp skøyteisen og gi de døde fiskene en verdig begravelse.

– Vi planlegger å invitere en shinto-prest og holde en minnestund for fisken, sier sjefen for Space World, Toshimi Takeda.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!