Frostnetter i Davos

Mange kjente ansikter i Davos, men tidligere års økonomiske helter holder seg borte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Internasjonal økonomisk integrasjon, også kalt globalisering, var et prosjekt statsledere, økonomer og banksjefer omfavnet og gjorde til det felles språk alle snakket på de årlige møtene i World Economic Forum i Davos. Banksjefene i de store investeringsbankene var forumets helter. De snakket språket best av alle, og alle lyttet.

I år er de ikke helter lenger, og de er heller ikke kommet til Davos. Merrill Lynch sjef John Thain, som kjøpte en papirkurv til 10 000 kroner, ligger lavt. Sjefen for den konkursrammede banken Lehman Brothers, Richard Fuld, som fikk 186,6 millioner dollar i lønn og bonuser de tre åra han var sjef, kommer ikke. Sjefen for den vaklende bankgiganten Citigroup, Vikram Pandit, kommer ikke. Det gjør heller ikke sjefen for Goldman Sachs, Lloyd Blankfein. Selv Bono som var fast gjest på møtene i Davos, og elsket å diskutere økonomi med statsledere og banksjefer kommer ikke. Han har angivelig ikke tid fordi han må spille inn et nytt album.

Men akkurat i dag burde banksjefene som tok enorm risiko for å øke omsetning og fortjeneste, og dermed milliardlønn og bonuser, vært til stede. For spørsmålene som skal diskuteres i et av seminarene i dag ville de trolig vært viktige bidragsytere til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer