DE STORE REISEDAGENE: I dag og i morgen reiser folk mer enn vanlig. På Gardermoen omtaler de tallene på reisende som «marginalt høyere», men sier det likevel kan være lurt å ta hensyn til at det kan ta lenger tid enn vanlig å komme seg på flyet, blant annet grunnet frosttåke. Bildet er hentet fra tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
DE STORE REISEDAGENE: I dag og i morgen reiser folk mer enn vanlig. På Gardermoen omtaler de tallene på reisende som «marginalt høyere», men sier det likevel kan være lurt å ta hensyn til at det kan ta lenger tid enn vanlig å komme seg på flyet, blant annet grunnet frosttåke. Bildet er hentet fra tidligere i år. Foto: NTB ScanpixVis mer

Frosttåke og «mindre rutinerte reisende» på Gardermoen

De store reisedagene er i gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag og i morgen reiser 63 000 mennesker til og fra Oslo lufthavn Gardermoen. - De er ofte mindre rutinerte reisende som reiser nå, så det kan ta litt lenger tid, sier medieansvarlig ved flyplassen.

Joachim Westher Andersen sier til Dagbladet at det, selv om det ikke skal være større forskinkelser, kan være lurt å ta hensyn til juletrafikken.

- Det er de store reisedagene nå, men det holder at man kommer littegrann før. Siden det er juletrafikk, folk har ekstra bagasje og det er litt mindre rutinerte reisende, kan det være lurt å være her litt tidligere enn vanlig.

På Twitter melder likevel flere om forsikelser.

«Flyet forsinka i 3 (!) tima. Gardermoen = kaos...» skriver én bruker. En annen skriver at man bør være ute i god tid før man skal reise. «Verdens lengste kø på #Gardermoen. Kom TIDLIG om du skal reise i dag!»

Westher Andersen forteller i tolv-tida torsdag at det likevel at det ikke skal være lengre køer på flyplassen.

- Det er alt fra noen minutter til en halv time forsinkelser, men noe annet har jeg ikke hørt, sier han.

Han forteller at det torsdag formiddag er frosttåke på flyplassen, noe som kan være grunn til små forsinkelser.

- Alle fly som skal lette må derfor avises, og alle fly på innflyvning må ha større avstand enn vanlig. Det gjør at det kan ta litt lengre tid.

Han forteller videre at innsjekk kan ta noe lenger tid enn vanlig, da de som reiser i jula ofte pakker mer med seg enn på en vanlig reisedag.

- De har med seg mer mat enn vanlig, og reiser med større bagasje fordi man skal ha med seg ting hjem til jul. Ofte har de også ski og stor bagasje, og det at man har med mer og større bagasje gjør at ting tar litt lengre, sier han.

- Er det dårlig stemning blant de som reiser i dag?

- Dårlig stemning, nei, folk gleder seg til å reise hjem til jul. Det er 63 000 reisende i dag og i morgen, hvilket er marginalt mer enn på en vanlig torsdag. Vi opplever at folk har spredd reisene sine i år, sier han.

Westher Andersen forteller at flyplassen skal være godt forberedt på de store reisedagene nå i jula.

- Vi er godt bemannet, sier han. - Vi har vanlig torsdagsbemanning, ettersom det er travle dager uansett. Været får vi dessverre ikke gjort noe med.