Frøya (19) søker bestevenninne

Frøya Andersen (19) har et sterkt ønske om et nytt vennskap. Nå har hun lagt ut en annonnse på Finn.no

GODE VENNER: Frøya Andersen har flere kjæledyr hun er veldig glad i. Nå ønsker hun seg en venninne, og har lagt ut en annonse, hvor hun søker nytt bekjentskap. Foto: Privat
GODE VENNER: Frøya Andersen har flere kjæledyr hun er veldig glad i. Nå ønsker hun seg en venninne, og har lagt ut en annonse, hvor hun søker nytt bekjentskap. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av mai la 19 år gamle Frøya Andersen fra Gausel ut en annonse på Finn.no, hvor hun skriver at hun ønsker seg en bestevenninne.

Hun forteller Dagbladet at hun ikke føler at hun har hatt en skikkelig god venninne siden barneskolen, og Andersen sier hun valgte å gå en litt uvanlig vei for å finne nytt bekjentskap.

- I løpet av livet har jeg prøvd mange måter for å få meg venner, men det har bare ikke gått den riktige veien. Jeg har ikke hatt skikkelige venninner på lang tid, og tenkte «hvorfor ikke legge ut en Finn-annonse?», sier Andersen til Dagbladet.

- Vanskelig før corona

19-åringen bor sammen med kjæresten sin, André Ydstebø (28) og deres to hunder og katter, i Stavanger-området. Hun forteller at det hjelper veldig med kjæreste, kjæledyr og familie, men har fortsatt et sterkt ønske om noen gode venninner.

- Jeg savner en god venninne, og skulle ønske jeg kunne få det en dag i framtida. Det har vært vanskelig å finne gode venner i coronapandemien, men det var vanskelig for meg før også, sier Andersen.

- Har du fått noen henvendelser etter annonsen?

- Ja, det har jeg. Jeg traff faktisk en her forleden og vi hadde det veldig hyggelig. Jeg kan ikke kalle henne en god venninne etter et møte, men jeg håper vi kan treffes igjen snart. Jeg har også fått mange støttende meldinger fra mange som har sett annonsen, sier 19-åringen.

Saken ble først omtalt av Rogalands Avis.

STØTTES: Frøya Andersen får masse støtte fra kjæresten André, som synes det er kult av henne å søke etter nytt vennskap gjennom en Finn-annonse. Foto: Privat
STØTTES: Frøya Andersen får masse støtte fra kjæresten André, som synes det er kult av henne å søke etter nytt vennskap gjennom en Finn-annonse. Foto: Privat Vis mer

Dette skriver Andersen på Finn:

- Hei! Jeg er ei jente på 19 år som bor i Rogaland, å jeg søker etter ei bestevenninna rundt samme alder. Jeg er ei snill og omtenksom jente. Jeg sliter me diverse ting som for eksempel deprisjon og angst. Ønsker derfor å ha ei venninna jeg kan være trygg på og dele fine stunder med. Mine hobbyer og interesser er musikk, dyr, kunst, fotografering, matlaging, shopping og film.

- Jeg håper å få kontakt med ei der ute som vil bli bedre kjent med meg. Hilsen din fremtidige BFF.

Andersen håper flere med liknende interesser - som kanskje er i samme båt som henne - vil ta kontakt for å få seg en ny god venninne.

DYREVENN: Frøya jobber i en dyrebarnehage og stortrives. Selv har hun to hunder og to katter. Foto: Privat
DYREVENN: Frøya jobber i en dyrebarnehage og stortrives. Selv har hun to hunder og to katter. Foto: Privat Vis mer

Studenter sliter med ensomhet

Ved slutten av 2020 utførte Norsk Folkehelseinstitutt en undersøkelse, hvor de ville finne ut om pandemien har gjort nordmenn mer ensomme.

På grunn av pandemien er det mange sosiale scener som har lukket seg, og FHIs reultater viste at det har vært flere som sliter med ensomhet, psykiske plager etter at coronaviruset begynte å herje.

Rundt 26 000 nordmenn deltok på undersøkelsen, som blant annet viste at én av tre studenter føler seg ensomme, og en av fire er ikke fornøyde med livet.

Tallene baserer seg på svar fra voksne mellom 18. november og 4. desember i fjor. Ifølge undersøkelsen, er den psykiske belastningen er størst i Bergen og Oslo, hvor smittetiltakene er mest omfattende.

Like etter undersøkelsen sa Kari Jussie Lønning, leder for styringsgruppen for Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHoT), til Dagbladet at hun ikke var overrasket over resultatene.

- Studenter er en sårbar gruppe. De aller fleste er i en overgangssituasjon som i seg selv er krevende.

- Mange er nok mer bekymret enn vanlig grunnet den usikre situasjonen, mens andre opplever nok en direkte uro knyttet til smittetiltakene. Med digital undervisning er det mange som ikke får etablert et sosialt nettverk og nærkontakter.

Trenger du hjelp?


  • Akutt selvmordsfare: 113
  • Legevakt: 116117
  • Kirkens SOS Telefon: 22 40 00 40
  • Mental helse Telefon: 116 123
  • Mer informasjon om krisetelefoner og nettsteder finnes på Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging sine informasjonssider.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer