KRITISK:  Bård Andre Hoksrud, nestleder av Transport og kommunikasjonskomiteen, mener det blir for mye bomavgifter.   Foto: per Flåthe/Dagbladet
KRITISK: Bård Andre Hoksrud, nestleder av Transport og kommunikasjonskomiteen, mener det blir for mye bomavgifter. Foto: per Flåthe/DagbladetVis mer

Frp: - Alle veier fører til bom

Fremskrittspartiet mener bilister snart betaler all veibygging her i landet gjennom bompenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha sett Regjeringen legge fram Nasjonal transportplan fredag mener Fremskrittspartiet at utviklingen går i feil retning.

Betaler - Mindre enn en av tre kroner regjeringen har tatt inn i bil- og drivstoffavgifter, har gått til veibevilgninger over statsbudsjettet. Fra 2006 til 2013 har regjeringen tatt hele 82.000 kroner per innbygger i slike avgifter. Bompenger kommer på toppen av dette, sier Bård Hoksrud, samferdselspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet (Frp).

- Det sies at alle veier fører til Rom. Med regjeringens politikk kan vi heller trygt si at alle veier fører til bom, sier han i en pressemelding.

Regjeringen planlegger at bompengeselskapene skal lånefinansiere nye veier for 97.516 millioner kroner. Disse pengene er det du og jeg som må betale tilbake med renter og innkrevingskostnader de neste 20 årene, understreker Hoksrud.

Han mener både fylkes- og riksveier vil fortsette i forfalle i årevis, og at det samlede etterslepet på vedlikehold av disse veiene nå er på mellom 70 og 115 milliarder kroner.

- Og det blir dessverre ikke noen bedring med den måten de rødgrønne legger opp samferdselsinvesteringene i årene som kommer, sier Hoksrud.

NTB