Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp: - Dette kom brått på

- Vi burde blitt orientert av regjeringen, sier Morten Høglund. Partiet kan verken si ja eller nei til ny norsk UNIFIL-styrke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ifølge Høglund, som er utenrikspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet, ble Frp nærmest tatt på senga av dagens vedtak i regjeringskonferansen.

- Problemstillingen var jo kjent, men dette kom brått på. Sånt er vi ikke vant til, sier han til Dagbladet.no.

Har ikke bestemt seg

Høglund er lite begeistret for regjeringens framgangsmåte.

- Vi er undrende til at regjeringen nå kommer med slik informasjon uten å ha vært i kontakt med Stortinget. Vi har ikke fått noen orientering, og hadde i hvert fall forventet at de parlamentariske lederne i opposisjonen ble briefet i forkant, sier han til Dagbladet.no.

Samtidig gjør Frp det klart at de foreløpig ikke har tatt standpunkt til regjeringens tilbud til FN om fire norske missiltorpedobåter og støttemannskap på 100 soldater.

- Det er mange spørsmålstegn knyttet til et tungt engasjement i Libanon, både rundt hva det kan medføre for vårt hjemlige forsvar og for de andre utenlandsoperasjonenene. Nå må vi bli skikkelig orientert, sier Høglund, som understreker at partiet ikke har noen prinsipielle motforestillinger mot UNIFIL-oppdraget.

Høyre og Venstre positive

image: Frp: - Dette kom brått på

Venstre var i ettermiddag langt mer positiv til nyheten om at hundre nordmenn trolig vil bli sendt til Midtøsten på skarpe oppdrag. Partiet mener Norge må ta sitt ansvar for å bidra til stabilisering.

- MTB-er kan være med på å redusere faren for illegal import sjøveien, sier forsvarspolitiske talsmann Odd Einar Dørum til NRK.

Også Høyres Erna Solberg, nestleder i utenrikskomiteen, støtter regjeringen.

- For oss må det være en forutsetning at FN-styrkene kan gjøre jobben sin, og at de har rett til å fatte egne slutninger, sier hun til NRK.

<B>- TRENGER MER INFORMASJON:</B> Utenrikspolitisk talsmann i Frp, Morten Høglund, er ikke beredt til å ta stilling til regjeringens UNIFIL-vedtak i dag.
<B>VOKTER HAVNEANLØP:</B> Om FN vil ha de norske MTBene skal de trolig brukes blant annet til å forhindre våpentransport inn i Libanon.