Frp: - Hva skal en kirkeasylant med penger?

Tromsø kommune vil gi en kirkeasylant 2000 kroner månedlig i lønn. - Hva skal han med dem? Betale egenandel til kirken? spør Øyvind Korsberg i Fremskrittspartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En som oppholder seg ulovlig i Norge skal ikke premieres med månedlige pengegaver fra kommunen. Dette er i strid med norsk lov, skriver Frp-representanten fra Troms i en pressemelding.

Vettivel Rasapoobalasamy har sittet i asyl i Elverhøy kirke i Tromsø i over tre år. Korsberg skjønner ikke hva kirkeasylanten skal med kommunal lønn.

- Betale egenandel til Elverhøy kirke? Gå på kiosken? Betale strøm? Lån? Eller sende pengene til sin familie i Sri Lanka? spør Korsberg seg.

Hovedpersonen selv sier til Nordlys at han skjønner at noen kan synes at det er urettferdig at han får lønn fra kommunen, men han setter pris på støtten han har fått. Pengene skal gå til mat, klær og telefon.

Politisk avledningsmanøver

Øyvind mener det kontroversielle forslaget er en lynavleder for å trekke fokus vekk fra andre stridstemaer i kommunen.

- Dette utspillet fra Arbeiderpartiet og ordføreren er vel ment til å få fokus bort fra de reelle problemene ordføreren har brakt kommunen opp i, som økonomisk kaos og manglende skolesatsing, skriver Korsberg videre.

Setteordfører Tor Zachariassen (Ap) tar seg ikke nær av Frp-representantens utfall.

- Dette er første gang vi har hørt fra Korsberg på fire år. Det er hyggelig det, men det er jo synd det kommer bare to tre måneder før valget, sier han til Dagbladet.no.

Setteordfører Zachariassen skjønner at folk reagerer på vedtaket, men mener det var helt nøvendig med kommunal støtte til Rasapoobalasamy.

- Det er usmakelig å sulte ut en kirkeasylant. Vi har valgt å gi støtte på humanitært grunnlag. Mange kommunestyrer har vedtatt å gi politisk støtte til sine kirkeasylanter, vi går altså et skritt lenger.

ASYLANT: Vetrivel «Vetti» Rasapoobalasamy har vært kirkeasylant i tre og et halvt år. Nå har formannskapet i Tromsø vedtatt å lønne ham med 2000 kroner måneden. Vedtaket har skapt rabalder. - Tromsø kommune har gjort noe flott. Det å vite at noen bryr seg betyr mer enn selve pengene, sier kirkeasylant Vettivel til Dagbladet. I dette rommet i Elverhøy kirke har 24-åringen sittet i asyl siden 1997.