Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp: - Lær barna norsk, eller mist støtte

Frp vil ha eget integreringsetat.

VIL STILLE FLERE KRAV:  Tidligere leder av Fremskrittspartiet, Carl I. Hagen, vil opprette en egen integreringsetat for å sjekke at innvandrerfamilier lærer barna sine ordentlig norsk. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
VIL STILLE FLERE KRAV: Tidligere leder av Fremskrittspartiet, Carl I. Hagen, vil opprette en egen integreringsetat for å sjekke at innvandrerfamilier lærer barna sine ordentlig norsk. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet i Oslo ønsker å nekte barn som ikke kan norsk å se på barne-TV fra hjemlandet. Partiet ønsker også kutt i støtte eller mulighet til å miste barna for foreldre som nekter å følge pålegg.

I dag leverer Fremskrittspartiet en rekke forslag til Oslo bystyre for å bedre integreringen i hovedstaden.

- Omsorgssvikt - Vi kan ikke lenger sitte stille å se på at norske barn født av norske statsborgere møter første skoledag uten å kunne norsk. Det er omsorgssvikt, og omsorgssvikt får konsekvenser, sier Carl I. Hagen (Frp) til VG.

I et forslag om å opprette en egen integreringsetat (IE) i Oslo kommune ønsker Hagen blant annet at etaten skal varsles dersom foreldrene ikke har en plan for å lære barnet norsk etter fødselen. Etaten skal også ha full kontroll over offentlige ytelser, og bruke trussel om pengestopp som virkemiddel for å få familiene til å lystre etatens krav.

Hagen mener også at man må sette flere konkrete krav til innvandrerfamilier. Blant annet å si nei til å se barne-TV fra hjemlandet dersom barnet ikke kan norsk.

Skeptisk Høyres gruppeleder Øystein Sundelin er ikke spesielt begeistret for Hagens forslag.

- Folk skal få de ytelsene man har krav på, men at trygdepenger skal baseres på hvilke tv-program barna ser på er jeg ytterst skeptisk til, sier Sundelin.

Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsmann, Helga Pedersen, mener Frps politikk er inkonsekvent.
(NTB)

Hele Norges coronakart