OPP MED OLJA: Frp har tidligere omfavnet olje- og energiminister Ola Borten Moes syn på oljeboring på norsk sokkel. Nå vil partiet, med Per Willy Amundsen (t.v.) i spissen, oljebore for hva det er verdt i Lofoten, Vesterålen og Senja. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
OPP MED OLJA: Frp har tidligere omfavnet olje- og energiminister Ola Borten Moes syn på oljeboring på norsk sokkel. Nå vil partiet, med Per Willy Amundsen (t.v.) i spissen, oljebore for hva det er verdt i Lofoten, Vesterålen og Senja. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Frp: - Må åpnes for massiv oljevirksomhet i nord

- Oljerapporten fjerner enhver tvil. Nå må det åpnes for en massiv leteboring og utbygging av oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier Per Willy Amundsen (Frp). Han mener debatten om oljevirksomhet i havområdet utenfor de nordlige fylkene nå må være over.

- Den eneste farbare vei er å åpne områdene for oljevirksomhet så snart som mulig, sier han til NTB.

Amundsen sier det rent formelt vil være nødvendig å gå veien om en konsekvensutredning før de aktuelle havområdene kan åpnes for oljevirksomhet, men legger til at « mye av jobben er gjort» i utredningene som ble lagt fram fredag.

- Det må derfor bli tidenes raskeste konsekvensutredning, sier han.

Amundsen sier han heller ikke i denne saken ser noen fornuftig grunn til å lytte til innvendinger og protester fra miljøorganisasjoner som Natur og Ungdom og Bellona.

- Det er statsfinansierte miljøbevegelser som ikke representerer folket. I denne saken ønsker de å bevare Nord-Norge som det alltid har vært. Dersom de får trekke opp rammene, vil fraflyttingen og nedgangen i folketallet i Nord-Norge fortsette, sier Amundsen.

(NTB)