Frp: - Puslete budsjett

Det er et puslete revidert budsjett finansministeren har lagt fram. Regjeringen opptrer mer katolsk enn paven og stirrer seg blind på såkalte budsjettindikatorer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er dommen Frps finanspolitiske talskvinne, Siv Jensen, feller. Hun sier Frp kommer til å kreve betydelige påplussinger på to områder: Helse og forsvar. En tredje sak: Nye forslag til firmabilbeskatning, krever partiet reversert og det uten diskusjon, selv om Frp ikke stiller med ultimative krav.

Stil

Jensen har irritert seg kraftig over finansministeren og statsministerens retoriske stil den siste tiden.

- Regjeringen bør snarest legge av seg en besserwisserholdning hvor bare de alene vet hva økonomien tåler. Deres forslag er ansvarlige, men så snart opposisjonen fremmer noen tanker kommer de løpende med rentespøkelset. Dette vil vi ha oss frabedt, sa Jensen indignert.

Det Jensen mente med at regjeringen er slave av budsjettindikatorene, er at regjeringen ikke legger veksten i økonomien til grunn, men stiller seg blind på egne tall:

- Vi sitter i disse dager og behandler statsregnskapet for i fjor, og ser at tallene avviker betydelig fra det man anslo, men det er det ingen som er opptatt av, sa hun.

Utsetter

Fremskrittspartiet er mektig misfornøyd med at regjeringen utsetter saker som Stortinget har bedt den fremme. Det gjelder såkalte tak 2 i helsesektoren, Stoltenberg-regjeringens forslag om sprøyterom, der Bondevik-II har gjort helomvending, og momsreform for kommunene, som man skyver foran seg.

Et annet område hvor regjeringen viser passivitet, er flyktningene, mener Frp.

- Regjeringen anslo at det ville komme 12.000 flyktninger i år. Nå tror man det blir 18.000. I stedet for å demme opp, pøser man bare på med mer penger, samtidig som man reduserer støtten til tilbakevending.

Dette er å kutte i feil ende, mener Jensen, som også har noen rosende ord om det reviderte budsjettet: Forslaget om å kutte arveavgift for samboere og fjerne byråkratiske tollsatser er bra.

(NTB)