OSLO 20150427.
Frps innvandringspolitiske talsmann Mazyar Keshvari.
FOTO: ÃÅrn E. Borgen / AFTENPOSTEN
OSLO 20150427. Frps innvandringspolitiske talsmann Mazyar Keshvari. FOTO: ÃÅrn E. Borgen / AFTENPOSTEN Vis mer

Frp: - Siktelsen mot Keshvari er svært alvorlig

Keshvari har vært gjennom mye det siste halvåret, sier parlamentarisk leder Hans Andreas Limi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Parlamentarisk leder i Frp, Hans Andreas Limi, sier til Dagbladet at de er kjent med siktelsen mot stortingsrepresentant Mazyar Keshvari.

- Siktelsen mot Keshvari er svært alvorlig. Vi vet han har vært gjennom mye i det siste halvåret, og at han har hatt det tungt. Nå må politiet få tid til å gjøre jobben sin, sier Limi til Dagbladet.

Limi hadde mandag flere møter om saken med andre sentrale personer i Fremskrittspartiet.

Keshvari er siktet for å ha kommet med grove trusler. Han ble pågrepet av politiet i helgen, men løslatt søndag.

Skal ha involvert våpen

Det var VG som først omtalte saken. Ifølge avisa involverer truslene bruk av våpen.

Ifølge avisa skal fornærmede ha opplevd «det som at Keshvari bedrev en form for «russisk rullet» med et håndvåpen.»

Fornærmede skal være en kvinne, som ifølge VG selv varslet politiet. Det skal videre ha blitt gjort beslag av våpen i Keshvaris bolig.

Keshvaris forsvarer, advokat Bjørn Stordrange, ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet, utover at han bekrefter at Keshvari ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen.

Bedragerisiktet

Det ble i høst kjent at Keshvari har fått store summer utbetalt som følge av feilaktige reiseregninger.

I november ble det kjent at Keshvari var formelt siktet for grovt bedrageri, som har en strafferamme på seks års fengsel. Frp-toppen har erkjent forholdene, og har lovet å tilbakebetale pengene.

- Jeg vil be min familie, kollegaer, Stortinget som institusjon og det norske folk om unnskyldning for at jeg i en svært krevende og vanskelig periode i mitt liv har begått feil og handlet galt. Dette er noe jeg er veldig lei meg for, angrer dypt på og beklager på det sterkeste, skrev Keshvari i en SMS til Dagbladet i desember.

Rune Skjold, som leder etterforskningen av bedragerisaken som leder av seksjonen for økonomi- og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt, sier til Dagbladet mandag at han ikke er kjent med at Keshvari har blitt pågrepet i en annen sak. Han sier det foreløpig ikke er noe som knytter det ferske forholdet med etterforskningen av reiseregning-saken.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer