Frp: - Taxfree-overformynderi

Gjermund Hagesæter advarer mot Ap-åpning for at Vinmonopolet kan drive taxfree-butikkene.

REAGERER: Gjermund Hagesæter, finanspolitisk talsperson i Fremskrittspartiet, har liten sans for forslaget om å overlate flyplassalget av taxfree-drikkevarer til Vinmonopolet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
REAGERER: Gjermund Hagesæter, finanspolitisk talsperson i Fremskrittspartiet, har liten sans for forslaget om å overlate flyplassalget av taxfree-drikkevarer til Vinmonopolet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ap, Venstre, KrF og Sp er enige om å kreve at regjeringen utreder taxfree-systemet og åpner for at Vinmonopolet skal drive taxfree-butikkene på norske flyplasser.

- Dette er overformynderi og ønske om politisk styring av folks handlevaner. Fremskrittspartiet har tillit til at folk kan styre dette selv, sier Gjermund Hagesæter, finanspolitisk talsmann i Frp.

- Taxfree-ordningen er populær, godt etablert og velfungerende. Det kan nesten synes om at det er derfor opposisjonen vil kvitte seg med den, sier han.

Edruelig - Taxfree på flyplassene har tatt helt av. Vi tror markedsføringen kan bli mer edruelig dersom Vinmonopolet overtar dette, sier Torgeir Micaelsen til Klassekampen.

- Vi er mange i Ap som mener at ordningen er strukket altfor langt. Du skal være lokalkjent på Gardermoen for å unngå å havne i sprithylla, og omsetningen av taxfree-alkohol har blitt veldig stor, sier han.

LO-skepsis I regjeringsplattformen åpnes det for å utvide Vinmonopolets åpningstider til å gjelde alle dager der det er tillatt å selge øl. LO har  varslet at man er skeptisk til forslaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer