FrP- best på søppel

Gir SV en på dynga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Jeg vil kunne se barnebarna mine i øynene og si at vi har gjort mye for miljøet, sier Frp’s nestleder og ordfører i Tønsberg Per Arne Olsen til Dagbladet.

Han mener Frp er flinkere til å gjennomføre miljøpolitikk enn SV er. Som eksempel trekker han fram renovasjon hos de 13 Frp-ordførerne og de ni SV-ordførerne.

- Jeg skal gi SV honnør for at de tidlig var pådrivere for bedre renovasjon i Tønsberg. Men politikk handler om evnen til å gjøre om ord til handling. Og når du sammenlikner SVs kommuner og våre er det klart av i er best til å gjennomføre en miljøvennlig renovasjonspolitikk, sier Olsen.

- SV leker med tall Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at: Frp-kommunene har hatt over 20 prosent vekst i andel husholdningsavfall som er utsortert for gjenvinning, mens de SV-styrte kommunen har hatt en 7, 6 prosent økning.

Over 70 prosent av husholdningsavfallet blir gjenvunnet hos Frp-ordførerne – mens hos SV-ordføreren blir 58 prosent gjenvunnet.

- Mens SV leker med tall, forsøker vi å se på hva vi faktisk har klart å gjennomføre. Tallene viser at vi ikke er mindre grønne enn SV, sier Frp-ordføreren, som mener det er en myte at Frp ikke tar vare på miljøet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer