FrP- best på søppel

Gir SV en på dynga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg vil kunne se barnebarna mine i øynene og si at vi har gjort mye for miljøet, sier Frp’s nestleder og ordfører i Tønsberg Per Arne Olsen til Dagbladet.

Han mener Frp er flinkere til å gjennomføre miljøpolitikk enn SV er. Som eksempel trekker han fram renovasjon hos de 13 Frp-ordførerne og de ni SV-ordførerne.

- Jeg skal gi SV honnør for at de tidlig var pådrivere for bedre renovasjon i Tønsberg. Men politikk handler om evnen til å gjøre om ord til handling. Og når du sammenlikner SVs kommuner og våre er det klart av i er best til å gjennomføre en miljøvennlig renovasjonspolitikk, sier Olsen.

- SV leker med tall
Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at: Frp-kommunene har hatt over 20 prosent vekst i andel husholdningsavfall som er utsortert for gjenvinning, mens de SV-styrte kommunen har hatt en 7, 6 prosent økning.

Over 70 prosent av husholdningsavfallet blir gjenvunnet hos Frp-ordførerne – mens hos SV-ordføreren blir 58 prosent gjenvunnet.

- Mens SV leker med tall, forsøker vi å se på hva vi faktisk har klart å gjennomføre. Tallene viser at vi ikke er mindre grønne enn SV, sier Frp-ordføreren, som mener det er en myte at Frp ikke tar vare på miljøet.

Bruk markedsmakten 

- Vi bruker markedsmakten vi har som en stor aktør og kunde til å stimulere til bedre tiltak for miljøet. Vi må erkjenne at vi lever i et fritt marked, sier Olsen, som sier Tønsberg kommune satser stort på å få flere av kommunens biler over på alternativt drivstoff.

FrP- best på søppel

- Vi benekter ikke at det skjer store klimaforandringer – vi forsøker bare å ha en mer nyansert politikk, sier Olsen.

Han fnyser av SVs påstander om at Frp vil øke klimautslippene i Norge.

- Vi ønsker både bedre veier og jernbane der det er hensiktsmessig. Det er SVs slagordpolitikk som vil føre til mer klimautslipp da dårligere veier vil føre til mer kø og dermed mer utslipp, sier Olsen.

BEST PÅ SØPPEL: FrP-kommuner er Norges beste på søppel. De ligger foran SV på statistikken når det gjelder resirkulering. Foto: TORBJØRN BERG
BEST PÅ SØPPEL: FrP-kommuner er Norges beste på søppel. De ligger foran SV på statistikken når det gjelder resirkulering. Foto: TORBJØRN BERG Vis mer