Frp:- Russland kan være en god alliert mot IS

- NATO bør dempe ordbruken overfor Russland, sier Christian Tybring-Gjedde.

MØTTES: Russlands president Vladimir Putin og USAs president Barack Obama møttes i New York mandag. Frps forsvarspolitiske talsmann Christian Tybring-Gjedde mener NATO bør tone ned språkbruken mot Putin og gå sammen med Russland i kampen mot IS. Foto: Sergei Guneyev/Ria Novosti.
MØTTES: Russlands president Vladimir Putin og USAs president Barack Obama møttes i New York mandag. Frps forsvarspolitiske talsmann Christian Tybring-Gjedde mener NATO bør tone ned språkbruken mot Putin og gå sammen med Russland i kampen mot IS. Foto: Sergei Guneyev/Ria Novosti. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Frp's forsvarspolitiske talsmann Christian Tybring-Gjedde mener NATO og generalsekretær Jens Stoltenberg har brukt i overkant sterke ord mot Russland og president Vladimir Putin.

Han mener NATO og vesten må normalisere forholdet til Russland. Han mener også at de økonomiske sanksjonene mot Russland gradvis bør trappes ned.

- God alliert - Det har vært en voldsom ordbruk mot Russland på grunn av aggresjonen mot Ukraina og annekteringen av Krim.  Men det er svært lite sannsynlig at Russland forlater Krim, og jeg tror de fleste innser at Krim er tapt.

Russland vil likevel kunne være en god alliert i kampen mot IS. Nå ville det være klokt av NATO og NATOs medlemsland å forsøke å gå sammen i felles front mot IS. NATO og NATOs medlemsland bør dempe retorikken overfor Russland.

Det er viktig at alle krefter trekker i samme retning for å bekjempe IS. Russland opplever jo også fundamentalistisk islam. I denne sammenheng bør Russland og vestlige allierte spille på lag. Ellers er det jo interessant å observere at Russland i dag har satt i gang luftangrep mot IS, sier Frp-representanten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer