Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp: 18,2 Regjeringen: 18,5

Frp har alene nesten like stor oppslutning som regjeringspartiene til sammen. Carl I. Hagen tror velgerne gir partiet kreditt for ansvarlighet i rikspolitikken og klar tale i kriminalitets- og innvandringspolitikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-formann Carl I. Hagen tar tallene med tilsynelatende ro. Hans første reaksjon på Dagbladets tall var en kokett ergrelse over at Frp faktisk viser en liten tilbakegang siden desember.

- Jeg er først og fremst tilfreds med at Frp har en stabil oppslutning over valgresultatet (15,3 prosent - red. anm.) og tar de øvrige ting til etterretning. Jeg vil understreke at meningsmålinger ikke er valg.
- Men synes du ikke det er paradoksalt at Frp nå er like stort som de tre regjeringspartiene til sammen?

- Det kan stilles mange spørsmål ved dette. Men i Norge avgjøres styringen fra sak til sak i Stortinget. Regjeringsmakt er ikke hva det var. Men mange observatører trenger tid før de forstår dette.

- Fikk rett

- Men hva tror du er årsaken til vedvarende høy oppslutning for Frp?

- Velgerne ser at vi har rett i våre advarsler om hva som kan skje hvis vi ikke gjør noe med kriminalitets- og integreringspolitikken. Utviklingen har vist at vi har fått rett, igjen. Velgerne har dessuten sett at vi har vokst med oppgavene og gjort til skamme mye av det som er sagt om vårt parti.

Mobilisere

Statsminister Kjell Magne Bondeviks initiativ for å ta opp gjeng- og voldskriminaliteten med innvandrernes organisasjoner har tilsynelatende ikke gitt resultater ennå. Fortsatt kan det se ut som Hagen har større tiltro blant velgerne i det spørsmålet. Selv om både Bondevik og kongen i sine nyttårstaler tok til orde for en bred mobilisering mot vold og kriminalitet.

Bondevik ønsket ikke å kommentere Dagbladets MMI-gallup i går.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling