Frp angriper likningssjefen

Oslo likningskontor varslet i fjor at alle partier skulle granskes etter Frp’s skattesak. Men ingen av dem har hørt et pip.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Det er naturlig for oss å sjekke om det som har kommet fram i mediene om Frp, også gjelder de andre partiene på Stortinget.» Det sa Oslo likningskontors direktør Jan Egil Kristiansen til Dagbladet i fjor like etter at VG skrev om Frp-toppenes sjenerøse storbyturer med ektefeller betalt for av offentlige tildelte midler til stortingsgruppa.

Nå viser det seg at likningskontoret ikke har gjort det de varslet i fjor. Alle sekretariatslederne på Stortinget, minus Frp’s, avkrefter at de har blitt kontaktet av skattemyndighetene.

– Oslo likningskontors forskjellsbehandling framstår som en politisk prosess mot ett parti, sier Frp’s generalsekretær Geir Almåsvold Mo til Dagbladet.

Taushetsplikt Frp har fram til nå vært nøye med å omtale den pågående skattesaken mot dem som et formelt forhold mellom partiet og likningskontoret. Nå renner det imidlertid over for Frp-ledelsen. Geir Almåsvold Mo reagerer nemlig også på forskjellen i måten likningskontoret omtaler partiene på.

–Vi kan ikke kommentere spørsmålet på grunn av taushetsplikten, sa likningssjef Inger-Berit Andersen til Dagbladet da hun ble spurt om noen av de andre partiene har blitt gransket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer