Frp angriper likningssjefen

Oslo likningskontor varslet i fjor at alle partier skulle granskes etter Frp’s skattesak. Men ingen av dem har hørt et pip.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Det er naturlig for oss å sjekke om det som har kommet fram i mediene om Frp, også gjelder de andre partiene på Stortinget.» Det sa Oslo likningskontors direktør Jan Egil Kristiansen til Dagbladet i fjor like etter at VG skrev om Frp-toppenes sjenerøse storbyturer med ektefeller betalt for av offentlige tildelte midler til stortingsgruppa.

Nå viser det seg at likningskontoret ikke har gjort det de varslet i fjor. Alle sekretariatslederne på Stortinget, minus Frp’s, avkrefter at de har blitt kontaktet av skattemyndighetene.

– Oslo likningskontors forskjellsbehandling framstår som en politisk prosess mot ett parti, sier Frp’s generalsekretær Geir Almåsvold Mo til Dagbladet.

Taushetsplikt
Frp har fram til nå vært nøye med å omtale den pågående skattesaken mot dem som et formelt forhold mellom partiet og likningskontoret. Nå renner det imidlertid over for Frp-ledelsen. Geir Almåsvold Mo reagerer nemlig også på forskjellen i måten likningskontoret omtaler partiene på.

–Vi kan ikke kommentere spørsmålet på grunn av taushetsplikten, sa likningssjef Inger-Berit Andersen til Dagbladet da hun ble spurt om noen av de andre partiene har blitt gransket.

– Hun viser til taushetsplikten overfor dem, men har to ganger bekreftet overfor VG spørsmål om vår skattesak. Taushetsplikten gjelder med andre ord ikke for oss, sier Mo til Dagbladet.

Han mener det ville vært «naturlig» om likningskontoret også foretok bokettersyn i de andre partiene. I forrige uke bekreftet likningssjefen overfor VG at bokettersynsrapporten var ferdig og sendt Frp. Men partiet vil ikke offentliggjøre innholdet med henvisning til at de har en frist til 20. september med å kommentere funnene.

Ingen kommentarer
Likningssjef Inger-Berit Andersen vil ikke kommentere hvorfor hun ikke vil granske de andre partiene slik de først varslet.

FORSKJELLSBEHANDLING: - Oslo likningskontors forskjellsbehandling framstår som en politisk prosess mot ett parti, sier Frp’s generalsekretær Geir Almåsvold Mo. Foto: Foto: SCANPIX
FORSKJELLSBEHANDLING: - Oslo likningskontors forskjellsbehandling framstår som en politisk prosess mot ett parti, sier Frp’s generalsekretær Geir Almåsvold Mo. Foto: Foto: SCANPIX Vis mer

– Muligheten er til stede, men hva vi gjør eller ikke gjør, vil jeg ikke kommentere


– Hva vil du si til påstanden om en politisk prosess?

–Det får være hans vurdering.

–Hvorfor sier du ingen kommentar om de andre partiene, men bekrefter forhold som gjelder Frp?

–Det vil jeg ikke kommentere, sier Andersen til Dagbladet.

Frp angriper likningssjefen