Frp åpner for asylamnesti

Hvis Venstre går med på å stramme inn asylpolitikken, vil et Frp i en framtidig borgerlig regjering være villig til å vurdere amnesti til papirløse og barnefamilier der barna har vokst opp i Norge.

ÅPNER FOR ASYLAMNESTI: Hvis Venstre går med på å stamme inn asylpolitikken. Frps Ketil Solvik-Olsen på landsstyremøtet til Frp på Gardermoen fredag. 
Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
ÅPNER FOR ASYLAMNESTI: Hvis Venstre går med på å stamme inn asylpolitikken. Frps Ketil Solvik-Olsen på landsstyremøtet til Frp på Gardermoen fredag. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er vanskelige problemstillinger fordi vi ved å gi opphold sender signaler til andre om at det er ok å komme til Norge og klore seg fast her. Samtidig har vi et ansvar for det jeg mener er systemsvikt. Disse menneskene skulle vært sendt ut av Norge for lenge siden. I stedet har de hatt arbeidstillatelse og fått anledning til å etablere seg. Det kan være urimelig å rive alle disse opp med roten, sier Ketil Solvik-Olsen (Frp) til Stavanger Aftenblad.

Han mener Norge har sendt tvetydige signaler og må ta sin del av ansvaret for den vanskelige situasjonen mange har havnet i.

- Dersom våre samarbeidspartnere kan gå med på innstramninger i den framtidige asylpolitikken, mener jeg det vil være ansvarlig å gi disse menneskene amnesti.

Innstramningene som Solvik-Olsen peker på er blant annet internering i lukket mottak av asylsøkere som har fått avslag på søknaden. Også ID-løse vil Frp internere inntil det er klargjort hvem de er og hvor de kommer fra.

(NTB)