Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp åpner for eggdonasjon

Arbeiderpartiet kan få uventet hjelp i sin støtte til eggdonasjon i Norge. Fremskrittspartiets helsetalsmann Per Arne Olsen vil støtte forslaget, og han står ikke alene.

STØTTER FORSLAGET: FRPs nestleder Per Arne Olsen. Foto: Silje Eide
STØTTER FORSLAGET: FRPs nestleder Per Arne Olsen. Foto: Silje Eide Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olsen, som også er Frps nestleder, har nemlig med seg flertallet i helseprogramutvalget han leder i partiet. Dermed kan Arbeiderpartiet få flertall i Stortinget, selv om både Høyre, KrF, Sp og SV skulle stemme imot, skriver Bergens Tidende.

- Vi i Fremskrittspartiet er for at folk skal behandles likt, uansett kjønn eller andre forskjeller. Det ligger til grunn når jeg, og flertallet i vårt helseprogramutvalg, sier ja til eggdonasjon. Eggdonasjon må være like tillatt som sæddonasjon er, sier Olsen.

- Dette var en gledelig overraskelse, sier Aps helsepolitiske talsmann Thomas Breen. Han var med på partiets gruppemøte i forrige uke, der det ble vedtatt at Ap skal åpne for eggdonasjon, slik at flere par kan få egne biologiske barn.

Han er enig med kollega Olsen i helse- og omsorgskomiteen:

- Frp har alltid hatt sans for hva som rører seg i folket. Nå er det svært mange som mener det er et spørsmål om rettferdighet og likestilling at også eggdonasjon blir et helsetilbud for alle som ønsker det, sier han.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media