Frp avbryter forhandlingene for å møte Bellona-Hauge

Vil skaffe seg argumenter for at det kan gjennomføres klimatiltak «uten å piske folk».

MILJØMØTE: Frp's parlamentariske leder Harald Tom Nesvik har i dag lagt inn én times avbrudd i budsjettforhandlingene for et møte med miljøorganisasjonen Bellona. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MILJØMØTE: Frp's parlamentariske leder Harald Tom Nesvik har i dag lagt inn én times avbrudd i budsjettforhandlingene for et møte med miljøorganisasjonen Bellona. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag er det varslet en maratonøkt i budsjettforhandlingene mellom regjeringspartiene og støttepartiene Venstre og KrF.

På vei inn til forhandlingsbordet i statsrådssalen på Stortinget ble det understreket fra begge leire at partene fortsatt har en lang vei å gå.

Den kanskje sterkeste konfliktaksen går mellom Frp og Venstre - der regjeringspartiet på den ene sida kjemper for blant annet lettelser i bilavgiftene, mens Venstre på den andre sida har et alternativt budsjett der et såkalt grønt skatteskifte er tallfestet til over 13 milliarder kroner.

Men etter bare én times forhandlinger var det i dag lagt inn pause. Årsak: Frp har bedt om et møte med Bellona-leder Frederic Hauge.

Fra Frp-hold får Dagbladet bekreftet at møtet har vært planlagt en stund, men nå er kommet i stand på relativt kort varsel.

En kilde sier at det kan være nyttig å skaffe seg argumenter for at klimatiltak kan gjennomføres «uten å piske folk».

- For Frp er det alltid viktig å innhente kunnskap, om alle fagområder. Nå møter vi med Bellona, og skal høre på hva de har å si. Og så tar vi det med oss i det videre arbeidet, sier parlamentarisk leder i Frp, Harald T. Nesvik til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer