Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp avbryter forhandlingene for å møte Bellona-Hauge

Vil skaffe seg argumenter for at det kan gjennomføres klimatiltak «uten å piske folk».

MILJØMØTE: Frp's parlamentariske leder Harald Tom Nesvik har i dag lagt inn én times avbrudd i budsjettforhandlingene for et møte med miljøorganisasjonen Bellona. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MILJØMØTE: Frp's parlamentariske leder Harald Tom Nesvik har i dag lagt inn én times avbrudd i budsjettforhandlingene for et møte med miljøorganisasjonen Bellona. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag er det varslet en maratonøkt i budsjettforhandlingene mellom regjeringspartiene og støttepartiene Venstre og KrF.

På vei inn til forhandlingsbordet i statsrådssalen på Stortinget ble det understreket fra begge leire at partene fortsatt har en lang vei å gå.

Den kanskje sterkeste konfliktaksen går mellom Frp og Venstre - der regjeringspartiet på den ene sida kjemper for blant annet lettelser i bilavgiftene, mens Venstre på den andre sida har et alternativt budsjett der et såkalt grønt skatteskifte er tallfestet til over 13 milliarder kroner.

Men etter bare én times forhandlinger var det i dag lagt inn pause. Årsak: Frp har bedt om et møte med Bellona-leder Frederic Hauge.

Fra Frp-hold får Dagbladet bekreftet at møtet har vært planlagt en stund, men nå er kommet i stand på relativt kort varsel.

En kilde sier at det kan være nyttig å skaffe seg argumenter for at klimatiltak kan gjennomføres «uten å piske folk».

- For Frp er det alltid viktig å innhente kunnskap, om alle fagområder. Nå møter vi med Bellona, og skal høre på hva de har å si. Og så tar vi det med oss i det videre arbeidet, sier parlamentarisk leder i Frp, Harald T. Nesvik til Dagbladet.

Det er satt av én time til møtet, før forhandlingene tas opp igjen.

Regjeringspartiene Høyre og Frp og støttepartiene Venstre og KrF, har forhandlet om budsjett siden tirsdag 4. november - og har for lengst sprengt finanskomiteen interne frist.

Etter en knapp uke uten framgang ble forhandlingene løftet opp til parlamentarisk leder-nivå - og for sentrumspartiene betød det at partilederne Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande tok plass ved forhandlingsbordet i statssrådssalen på Stortinget.

Det skal ha løsnet litt på den fastlåste stemingen, men avstanden er fortsatt svært stor. Det ble gjentatt etter gårsdagens møte, da partene besluttet å møtes igjen for et lengre arbeidsmøte i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling