Frp avviser Høies tobakksdrøm: Enstemmig nei til «kjedelige» snus- og sigarettpakker

- Folk er i stand til å tenke selv.

GUTTEN I RØYKEN:
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) viste de ny innpakningene til snus og tobakkspakker, på en pressekonferanse om forebyggende tiltak på tobakksområdet. Frp får han ikke støtte fra. 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GUTTEN I RØYKEN: Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) viste de ny innpakningene til snus og tobakkspakker, på en pressekonferanse om forebyggende tiltak på tobakksområdet. Frp får han ikke støtte fra. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fremskrittspartiets landsstyremøte gikk søndag mot helseminister Bent Høies hjertebarn: Nøytrale tobakkspakker.

Et enstemmig Frp sa nei til snus og sigaretter uten merking, og argumenterte med at «så lenge røyk og snus er lovlige produkter, så må produsentene få lov til å vise fram sine merker og kjempe om kundene sine på den måten. Folk har rett til å få informasjon om det som er lovlig».

Dermed må Bent Høie snekre sammen flertall i Stortinget uten regjeringspartner Frp dersom han vil innføre nøytral tobakkspakking i Norge - hvis ikke går hans nøytrale sigarettpakker opp i røyk. 

- Vi Frp-ere på Stortinget må rette oss etter dette vedtaket. Dette er helt klart styrende for oss, bekrefter Morten Wold, som sitter i helsekomiteen for Frp.

- Ingen overraskelse Det var i februar 2015 av Bent Høie lanserte sin visjon for nye sigarett- og snuspakninger. Årlig dør 6600 nordmenn av sykdommer som skyldes røyking, og helseministeren vil også snusboksen til livs, fordi han sier snus kan føre til kreft og diabetes 2. 

- Dette bør ikke komme som noen overraskelse på Bent Høie, for vi i Frp har vært helt klare på at vi ikke mener dette er noen god idé. Vi har mindre tiltro til pisk og forbud enn andre har, fortsetter Morten Wold i Frp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer