Frp, barnefamilier og pleietrengende

Siden Fremskrittspartiet har så sterk oppmerksomhet rettet mot barnefamiliers og gamles valgmuligheter, er det god grunn til å se nærmere på partiets politikk på disse områdene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barnefamilier som ikke sender mindreårige barn i barnehage får kontantstøtte, et system Frp er sterk tilhenger av.

Mange av de barn som på grunn av sosiale og andre årsaker absolutt burde nyte godt av omsorg og læring i barnehagen holdes hjemme, fordi foreldrene får noen tusenlapper mellom hendene.

Barn av innvandrerforeldre har ekstremt behov for læring i barnehagen. Nå går Frp også inn for en utradering av en velorganisert skolefritidsordning, SFO. Fjerning av den nå subsidierte SFO vil forsterke den negative effekt av Frp-politikk overfor barn.

Begge disse Frp-målene er dirigert av at individet alene, - uansett forutsetning hos det enkelte individ skal være sin egen lykkes smed. I mange tilfeller fører det til ulykke, ikke lykke. Hvilken positiv betydning barnehage og SFO ville ha for innvandrernes integrering er det kanskje bare Frp-strategene som ikke forstår. Men samtidig krever Frp kraftigere lut overfor innvandrere som ikke lærer seg norsk, f eks.

Synes du dette henger på greip fordi du synes konsekvensene av Frp-politikken er ønskelig, - så fortsett å stemme Fremskrittpartiet.

Er du bittelite grann i tvil, - les videre.

Gamle og sykes rett til sykehjemsplass og annen omsorg skal lovfestes og betales direkte fra staten, forteller Frp oss. Alle skal fritt velge slike tjenester hos offentlige eller private leverandører. Gjelder det i alle norske kommuner, tro? Uansett 500 eller 500000 innbyggere? Private institusjoner etableres neppe uten krav om overskudd.

Det vil nødvendigvis føre til at kvalitet, effektivitet og fristende lønn er faktorer i konkurransen om brukere og det beste personale. At dette igjen fører til prisforskjeller på omsorgstilbudene kan ikke komme som en stor overraskelse.

Det er usannsynlig at det offentlige, med eller uten Frp-regjering, - vil dekke hvilken som helst pris. Lovbestemte maksimalpriser mistenker jeg ikke at Frp går inn for. Hvem skal så betale det overskytende utover standarden for statlig dekning?

Hvis du som omsorgstrengende eller mulig blivende sykehjemsboer er rede til å betale ekstra for det beste tilbudet, - ja, så stemmer du sikkert Fremskrittspartiet.

Er du bittelite grann i tvil, - les videre.

Kommunevalget. Hva har så alt dette med kommunevalget å gjøre? Nei, det meste er problemer som Stortinget arbeider med og vedtar lover for. Likevel påvirker partienes holdninger i Stortinget oss alle, - også ved kommunevalg. Alle partier roter sammen for oss alle de statlige og kommunale saker i valgkampene annet hvert år.

Men Fremskrittspartiet har noen ekstra enkle, men suverene slagord som fanger opp en stor del av velgerne: Lavere skatter og avgifter, bedre veier, riving av veibommer, fri omsetning av alkohol, men mot lovbrudd i fylla, strengere straffer, lav bensinpris og mot innvandring fra ikke-europeiske land samt Muhammed. Hvis disse slagordene er ditt grunnlag for å støtte Frp både ved kommune- og stortingsvalg, men at det som er nevnt ovenfor gjør deg litt i tvil, - da er det fortsatt noen dager igjen. Er du ikke i tvil, stem Frp, nå og i fremtiden.

Overraskelsen kommer ikke før Frp har hatt regjeringsmakt noen år. Det er en stund til. Man skal vel ikke ta alle problemer på forskudd heller.