Frp behandler ikke nytt Leirstein-varsel

Fordi Ulf Leirstein ikke lenger er Frp-medlem, blir det nye varselet ikke behandlet. - Det blir ikke politisak, sier partiet.

FERDIG I PARTIET - VARSELET LEGGES BORT: Ulf Leirstein meldte seg ut av Frp i dag, kort tid før det ble kjent at det var kommet et nytt varsel på ham.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FERDIG I PARTIET - VARSELET LEGGES BORT: Ulf Leirstein meldte seg ut av Frp i dag, kort tid før det ble kjent at det var kommet et nytt varsel på ham. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Dagbladet avslørte tidligere i vår at det var kommet to nye varsler inn til Frp.

I dag ble det kjent gjennom NRK at et varsel gjelder Frp-profil Ulf Leirstein.

- Jeg kan bekrefte at organisasjonsutvalget har mottatt et nytt varsel på Ulf Leirstein. Hendelsene varslet dreier seg om er fra samme tidsperiode som de tidligere varslene på Leirstein, og ligger 7 - 8 år tilbake i tid, bekrefter Alf Erik Andersen, leder av Frps organisasjonsutvalg, overfor Dagbladet.

Dagbladet meldte i dag at Leirstein også har meldt seg ut av Frp. Han oppga «heksejakt» fra mediene og politisk uenighet med Frps prosjekt i regjering som årsaker bak utmeldingen.

- Frp har fått til mye bra i regjering, men nå opplever jeg altfor mange kompromisser som svekker partiet for mye. Jeg mener Frp trenger en tydeligere Frp-profil, for at partiet skal stå seg som parti over tid, fortalte Leirstein.

Behandles ikke

Fordi han nå ikke lenger er Frp-medlem, blir ikke det nye varselet mot Leirstein behandlet av Frp i det hele tatt.

- Vi registrerer at Leirstein i dag har valgt å melde seg ut av Fremskrittspartiet, sier Andersen.

Han ønsker ikke å svare på spørsmål om alvorlighetsgraden i det nye varselet.

- Betyr dette at varselet mot Leirstein ikke får videre saksgang i partiet?

- Organisasjonsutvalget behandler bare saker som omhandler partimedlemmer, svarer han.

- Vurderer partiet å gå videre med saken til politiet, da?

- Det blir ikke en politisak, nei.

Skandale

Leirstein trakk seg i fjor fra alle tillitsverv i partiet etter at NRK avslørte at han hadde foreslått trekantsex med en femtenåring overfor et kvinnelig partimedlem og sendt porno til medlemmer av FpU.

Den profilerte og kontroversielle Frp-representanten fra Østfold, har i dag ikke ønsket å gi intervjuer

- Det siste året har vært vanskelig. Preget av stadige medieoppslag, som er knyttet til en periode i mitt liv mange år tilbake, som jeg gjerne skulle sett ugjort. Dette har jeg beklaget mer enn en gang. Heksejakten jeg og mine nærmeste har blitt utsatt for oppleves ikke å stå i forhold til hva jeg har gjort og hva jeg beskyldes for, framholder Leirstein.

- Håper ingen sender barna sine til Frp

Da det tidligere i år ble kjent at Leirstein hadde ledet fylkesårsmøter i Frp, også i Viken, der partileder Siv Jensen blant annet snakket om metoo og partikultur, ble kravet reist om at han ikke burde få fortsette på Stortinget i enda en periode.

Blant dem som fremmet et slikt standpunkt var tidligere nestleder Maria Madeleine Knutsen i Østfold FpU. I mars gikk hun ut i Dagbladet med en krystallklar oppfordring til partileder Siv Jensen om å forhindre renominasjon av Ulf Leirstein.

- Jeg håper ingen sender barna sine til Frp så lenge Jensen ikke gjør noe for å stanse Leirstein, sa den tidligere FpU-nestlederen i Leirsteins eget fylkeslag Østfold.

Forbauset Amundsen

Stortingsrepresentant Per Willy Amundsen (Frp) sier han er overrasket etter nyheten om Leirsteins utmelding.

- Dette er bare trist. Jeg kjenner Ulf godt etter mange års tett samarbeid. Jeg forstår han har stått i et press over lang tid etter sakene rundt ham som kom i fjor.

Amundsen mener det ikke er kritikken mot Frps politiske prosjekt som er hovedgrunnen til at Leirstein nå gir seg i partiet.

- Slik jeg forstår det, så er det presset fra media som er hovedgrunnen, sier han.

- Er det flere på Stortinget som deler Leirsteins bekymring for Frps retning som regjeringsparti?

- Det har jeg ingen kommentar til, svarer Amundsen.