Frp ber Høyre avklare om Thommessen må gå

Presset øker på Høyre i spørsmålet om stortingspresident Olemic Thommessen (H) skal få fortsette i jobben. Regjeringspartner Frp mener det nå er opp til Høyre å raskt bestemme om Thommessen har deres tillit eller ikke.

OPP TIL HØYRE: Frps parlamentariske nestleder Helge Andre Njåstad mener det er opp til Høyre å bestemme hvem som skal være stortingspresident. Regjeringspartiet ber Høyre om å raskt avklare om de har tillit til Thommessen eller ikke. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
OPP TIL HØYRE: Frps parlamentariske nestleder Helge Andre Njåstad mener det er opp til Høyre å bestemme hvem som skal være stortingspresident. Regjeringspartiet ber Høyre om å raskt avklare om de har tillit til Thommessen eller ikke. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Olemic Thommessen (H) har vært i hardt vær i kjølvannet av byggesaken på Stortinget, og den siste overskridelsen.

Thommessen har, som leder av presidentskapet, fått kritikk fra opposisjonen på Stortinget for oppfølgingen av byggesaken.

Ber om avklaring

Samtidig sprer uroen seg også i Frp.Nå ber Frps parlamentariske nestleder Helge Andre Njåstad Høyre om å avklare om de har tillit til Thommessen eller ikke.- Vi som parti har konstituert oss sammen med Høyre, V og KrF. Nå er det Høyre som må avklare tilliten til stortingspresidenten. Så kan de forvente Frps støtte til den kandidaten de velger å stille seg bak, sier parlamentarisk nestleder Helge Andre Njåstad i Frp.- Ber du nå Høyre om å komme opp med en ny kandidat til Thommesen som president? - Nei, men vi registrerer at det går diskusjoner også i Høyre, og mener det er opp til Høyre å avklare om det er grunnlag for å diskutere tillitsspørsmålet. Så vil vi stille oss bak den kandidaten de stiller seg bak, sier Njåstad.Han er finanspolitisk talsperson i Frp, og jobber i samme komite på Stortinget som Frp-eren Sivert Bjørnstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer