Frp ber LO om 200 000 i valgkampstøtte

- Mange LO-medlemmer stemmer Frp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo Frp har søkt LO om 200.000 kroner i valgkampstøtte. I LO uttrykker man forundring over søknaden.

Arbeiderpartiets såkalte samrøre med LO har provosert Fremskrittspartiet kraftig, men det hindrer ikke Oslo Frp i å søke LO om pengestøtte foran høstens kommunevalg. Søknaden ble levert 14. mars.

- Sett i sammenheng med de uforsonlige og harde angrepene fra Frp om samrøre mellom Ap og LO, faktisk så sent som forrige helg, er vi overrasket over å få en slik søknad, sier informasjonssjef Øyvind T. Hansen i LO til Dagsavisen.

I søknaden om 200.000 kroner i pengestøtte viser Oslo Frp til at LO har mange medlemmer som stemmer Frp. Partiet viser dessuten til «den sjenerøsitet som Landsorganisasjonen har vist Arbeiderpartiet gjennom mange år».

- Helt naturlig

Øyvind T. Hansen lurer på hva Frp egentlig vil med søknaden. Han tror ikke søknaden representerer et nytt politisk veivalg fra ytre høyre.- Den bryter jo med argumentene til så vel Siv Jensen som andre Frp-ere har hatt. Jeg spør meg om Frp-formannen er enig i beslutningen om å søke LO-støtte, sier Hansen.

Og det er hun. Frp-formann Siv Jensen fastholder kritikken av de tette båndene mellom Ap og LO, men mener Frps søknad om pengestøtte er helt naturlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer