Frp ble med på «sløsetur»

Sløsing med skattebetalernes penger. Det mente Frp-erne Per Roar Bredvold og Per Sandberg om at Stortingets kulturkomité skulle på studietur til noen av Europas operahus. De varslet at de ville bli hjemme. Men turen til Helsinki, Budapest og Paris ble for fristende. I går reiste de - på skattebetalernes regning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går morges satte de to stortingsrepresentantene fra Fremskrittspartiet seg på flyet sammen med resten av stortingskomiteen. Første stopp var operaen i Helsinki, der de i går overvar Mozarts «Tryllefløyten». Deretter er det operaen i Budapest som står på programmet, før turen avsluttes med besøk i Paris og operaforestillingen «Casanova».

Liv og lære

Stortingsrepresentant Per Roar Bredvold (Frp) vil overhodet ikke innrømme at det er brist mellom liv og lære å først gå knallhardt ut overfor velgerne og varsle boikott av turen, for så likevel å bli med.

- Hvis turen hadde blitt slik det lå an til, ville vi har boikottet, sier Bredvold til Dagbladet.

I pressemeldingen som ble sendt ut for fire uker siden, uttaler Bredvold «at vi ikke finner utbyttet ved å besøke Helsinki, Budapest, Paris og Göteborg verdt kostnadene opp mot 500 000 kroner».

- Men hva er det som gjøre at dere blir med på en tur dere selv mener er sløsing?

- For det første er besøket i Göteborg kuttet ut. Nå går turen til Helsinki, Budapest og Paris. Dessuten var det meningen vi skulle reist søndag ettermiddag. Nå reiste vi mandag morgen i stedet. Og Per Sandberg reiser hjem en dag før resten av komiteen fra Paris. Det er nemlig en forestilling i den nye operaen og en i den gamle operaen. Vi synes ikke at begge trengte å være med på begge forestillingene. Så vi har bidratt til å få turen billigere.

- Hvor mye billigere?

- Nei, det veit jeg ikke, sier Bredvold.

Imot

Fremskrittspartiet har hele tida vært sterkt imot planene om å bygge ny opera. Likevel synes Bredvold det nå er viktig å lære mer om operabygg.

- Du har jo bestemt deg for å stemme nei til ny opera uansett hva du lærer på reisen?

- Bestemt og bestemt.

- Å, betyr det at Frp vurderer å støtte byggingen av ny opera?

Ingen kosetur

- Nei, men man skal ikke svartmale. Man skal stille med et åpent sinn, det kan jo en gang i framtida bli aktuelt å bygge opera. Men nå er det mange uløste oppgaver, spesielt innenfor eldre og helse, som må ordnes først, sier Bredvold til Dagbladet.

Bredvold har aldri før vært i Paris eller Budapest, men forsikrer om at det ikke er snakk om noen kosetur.

- Det er ikke opera jeg går på når jeg skal kose meg, sier han til Dagbladet.

LIV OG LÆRE: Frp's stortingsrepresentant Per Roar Bredvold (bildet) og Per Sandberg varslet boikott av Stortingets operatur fordi de mente det var sløsing. Så ble de med likevel.