ORDFØRERKANDIDAT: Frp sin ordførerkandidat, Ronny Berg, opplever det at Ellinor Nilsen byttet side som å bli "dolket i ryggen". Foto: Alta Kommune.
ORDFØRERKANDIDAT: Frp sin ordførerkandidat, Ronny Berg, opplever det at Ellinor Nilsen byttet side som å bli "dolket i ryggen". Foto: Alta Kommune. Vis mer

Frp boikottet kommunestyremøte

- Det er polsk riksdag, ganger to, sier politisk redaktør i Altaposten, Jarle Mjøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Altaposten skriver i dag om det som skulle vært et kommunestyremøte, men som i stedet har skapt sjokkbølger i det politiske miljøet.

Da de politiske partiene var samlet til kommunestyremøte i Alta tidligere i dag, trodde alle at Ronny Berg (Frp) skulle bli den nye ordføreren.

Men den blå siden boikottet møtet, etter at det ble kjent at et av Frp sine partimedlemmer heller vil stille som uavhengig kandidat.

Krevde utsettelse Det var en av Frp sin kandidater, Ellinor Nilsen, som kort tid før kommunestyremøtet skulle holdes, valgte å stille uavhengig. Etter hva Altaposten kjenner til, tok Nielsen denne beslutningen fordi hun heller ville stille seg bak Ap sin kandidat, Monica Nielsen.

Som følge av at Nilsen nå har byttet side, krevde de blå å få møtet utsatt. Dette ville ikke den nåværende ordføreren, Laila Davidsen (Høyre), gå med på. Ap gjorde det klart at de ville stemme i mot forslaget om utsettelse, dersom en avstemning ble holdt.

Strider mot loven Da det ble det klart at møtet skulle fortsette som normalt, forlot den blå siden lokalet. Dermed var kommunestyret ikke lenger beslutningsdyktig.

- Det kan ikke straffes, men dette er ikke lov. Kommuneloven er helt klar, skulle de ha forlatt møtet måtte de ha hatt en gyldig grunn. Det står helt klart i kommuneloven. Noe helt uforutsett måtte ha skjedd, for at de skulle kunne forlatt på denne måten, sier rådmannen i Alta, Bjørn Atle Hansen, til Altaposten.

Kommunen har vært i kontakt med departementet for å forhøre seg om hva som skal skje videre.

Ronny Berg på sin side gir i en Facebook-status uttrykk for at han opplever det hele som å bli «dolket i ryggen», da Ellinor Nielsens uavhengighet gjør at Frp ikke lenger har flertall i Alta.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer