Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Frp bør beklage tallfeil

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) til angrep mot Frp's innvandringstall.

KRANGLER OM TALL: Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) (t.v.) og Frp's innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen (t.h) var ikke enige da de møttes til debatt i NRK mandag. I midten Abid Raja. Foto: John Terje Pedersen
KRANGLER OM TALL: Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) (t.v.) og Frp's innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen (t.h) var ikke enige da de møttes til debatt i NRK mandag. I midten Abid Raja. Foto: John Terje Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I den NRK-sendte debatten om asyl- og integreringspolitikk onsdag, sa Frps innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen at bare 33 prosent av innvandrerne er i jobb. Han viste til tall fra Statistisk sentralbyrå. Men SSB-tallene viser at 63-64 prosent av innvandrerne er i jobb.

- Det er tilgivelig å ta feil av tall. Vi politikere skal holde orden på mange tall. Men når man gjør feil, bør man beklage. Amundsen ga i debatten inntrykk av at bare en av tre innvandrere er i jobb, når det er realiteten er nesten to av tre. Når påstanden blir stående, driver man en snikmistenkeliggjøring av innvandrerne. Man underslår det som er tegn til positiv integrering, og gir et helt feil inntrykk. Det ville vært ryddig om Amundsen rettet opp reilen. Nå har han anledning til det, sier Støre til Dagbladet.no.

Han mener Frp konsekvent og systematisk mangler positive visjoner for et flerkulturelt samfunn.

- De snakker som om vi kan velge om vi vil ha et flerkulturelt samfunn eller ikke. Men det er kommet for å bli. Spørsmålet er hvordan vi vil ha det, sier Støre.

Trenger offentlige ytelser

Frps innvandringspolitiske talsmann Per Willy Amundsen nekter å beklage.

- Tallet jeg brukte, viser til hvor stor andel av ikke-vestlige husholdninger som er økonomisk selvhjulpne og bidrar til fellesskapet. Det er bare 33 prosent. Jeg mener det er viktigere å fokusere på avhengigheten av offentlige ytelser enn å telle hvor mange innvandrere som er i jobb. Ap må snart ta på alvor at vi ahr store grupper, særlig blant innvandrerbefolkningen, som er avhengig av offentlige ytelser, sier Amundsen til Dagbladet.no.vhengig av offentlige ytelser, sier Amundsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling