- Frp bør beklage tallfeil

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) til angrep mot Frp's innvandringstall.

KRANGLER OM TALL: Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) (t.v.) og Frp's innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen (t.h) var ikke enige da de møttes til debatt i NRK mandag. I midten Abid Raja. Foto: John Terje Pedersen
KRANGLER OM TALL: Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) (t.v.) og Frp's innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen (t.h) var ikke enige da de møttes til debatt i NRK mandag. I midten Abid Raja. Foto: John Terje Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I den NRK-sendte debatten om asyl- og integreringspolitikk onsdag, sa Frps innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen at bare 33 prosent av innvandrerne er i jobb. Han viste til tall fra Statistisk sentralbyrå. Men SSB-tallene viser at 63-64 prosent av innvandrerne er i jobb.

- Det er tilgivelig å ta feil av tall. Vi politikere skal holde orden på mange tall. Men når man gjør feil, bør man beklage. Amundsen ga i debatten inntrykk av at bare en av tre innvandrere er i jobb, når det er realiteten er nesten to av tre. Når påstanden blir stående, driver man en snikmistenkeliggjøring av innvandrerne. Man underslår det som er tegn til positiv integrering, og gir et helt feil inntrykk. Det ville vært ryddig om Amundsen rettet opp reilen. Nå har han anledning til det, sier Støre til Dagbladet.no.

Han mener Frp konsekvent og systematisk mangler positive visjoner for et flerkulturelt samfunn.

- De snakker som om vi kan velge om vi vil ha et flerkulturelt samfunn eller ikke. Men det er kommet for å bli. Spørsmålet er hvordan vi vil ha det, sier Støre.

Trenger offentlige ytelser

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.