Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp-bråket fortsetter: Først ekskluderte Frp Arendal-lederen. Nå snur partiet

Anken fikk medhold, men Bjørnar Solvei får likevel refs for «kritikkverdig oppførsel». 

FIKK MEDHOLD: Bjørnar Solvei ble ekskludert fra partiet, men anket. Nå har anket fått medhold. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland
FIKK MEDHOLD: Bjørnar Solvei ble ekskludert fra partiet, men anket. Nå har anket fått medhold. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg er glad for sentralstyrets avgjørelse og ser fram til å jobbe med politikk igjen sammen med den flotte gjengen i Arendal Frp, sier Bjørnar Solvei til Dagbladet.

I kveld fikk lederen av Arendal Frp beskjeden han håpet på: Sentralstyret i Frp har tatt Solveis anke til følge og forkastet dermed vedtaket fra Aust-Agder Frp om eksklusjon av lederen for fylkets største Frp-lag.

Solvei anket eksklusjonen umiddelbart og vant altså fram med sin anke da saken ble behandlet av partiet sentralt. Han blir dermed tatt inn igjen i Frp-varmen umiddelbart.

«Anken fra Bjørnar Solvei tas til følge hva gjelder Aust-Agder FrP fylkesstyrets vedtak om fratagelse av medlemskap i FrP, - som oppheves med umiddelbar virkning», heter det i brevet Dagbladet har fått tilgang på.

Samtidig ble det klart at sentralstyret opprettholder ekskluderingen av Ingart Blikra, mangeårig menigmedlem av Aust-Agder Frp. Han ble ekskludert samtidig som Bjørnar Solveig, og Bikra bekrefter overfor Dagbladet at hans anke ikke er tatt til medhold.

- Jeg har ikke gjort noe galt, og venter fortsatt på begrunnelsen, sier Bikra onsdag kveld.

Internt bråk

24. januar ble Solvei eksludert fra fylkeslaget som følge av rabalderet som oppsto etter at stortingskandidat Åshild Bruun-Gundersen, fylkesleder Peter André Busch og politisk nestleder Chim Kjølner trosset partiets vedtak og bidro til at fylkestinget gikk inn for sammenslåing av Aust- og Vest-Agder.

Solvei uttalte seg tydelig kritisk til snuoperasjonen, og det hører med til saken at spørsmålet om å ekskludere Solvei ble iverksatt av to av personene han i første omgang kritiserte.

- Det må vel være den berømmelige bukken til havresekken når de skal avgjøre om jeg skal ekskluderes, sier Bjørnar Solvei, sa Solvei til Dagbladet den gang.

Refs

Snuoperasjonen kom like etter kampvoteringen mellom nevnte Bruun-Gundersen og partiveteran Ingebjørg Godskesen om førsteplassen på fylkets partiliste til høstens valg. Bruun-Gundersen vant voteringskampen med 25 mot 21 stemmer, og et splittet fylkeslag sto tilbake.

Bjørnar Solvei var blant dem som ønsket at å gi Godskesen listetoppen og dermed en sikker plass på Stortinget etter valget.

Selv om Solvei nå altså unngår ekskludering fra partiet, gir sentralstyret likevel refs for måten Arendal Frp-lederen opptrådte i etterkant av Bruun-Gundersen, Busch og Kjølner snudde i spørsmålet om fylkessammenslåing.

«Sentralstyret understreker at adferden til Bjørnar Solvei i konflikten har vært kritikkverdig og bryter med partiets etiske retningslinjer. Fremtidige brudd på partiets etiske retningslinjer eller vedtekter vil kunne medføre bortfall av medlemskap i FrP».

Erdogan-bråk

Aust-Agder Frp har vært plaget med interne stridigheter over en lengre periode.

Under et dialogmøte i januar, som skulle få slutt på interne stridigheter i Aust-Agder Frp, endte man opp med enda skarpere konfliktlinjer.

Ifølge kilder Dagbladet var i kontakt med den gang sier det vakte stor oppsikt da Terje Stalleland, gruppeleder i Grimstad Frp, tok til orde for at hovedproblemet var fylkets stortingsrepresentant gjennom to perioder, Ingebjørg Godskesen.

Han skal ha sagt dette om Godskesen, som var i Tyrkia på det tidspunktet.

- Hvis ikke Erdogan hjelper oss, så kommer hun vel hjem igjen, skal Stalleland ha uttalt til latter fra flere av de frammøtte.

Blant dem som lo var Godskesens stortingskollega Helge Andre Njåstad, som beklaget latteren overfor Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media