Frp bryter omstridt regjerings-ultimatum

- Han ble nok litt ivrig i debatten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fremskrittspartiet (Frp) har tidligere varslet klart og tydelig at det er uaktuelt å sitte i en regjering som finansierer veibygging med bompenger.

Samferdselspolitisk talsmann i partiet, Bård Hoksrud, gikk overfor Dagbladet så langt at han stilte bompengeultimatum til en eventuell ny regjering.

Han fikk støtte av sin framtredende partifelle, Per Sandberg, som mener det vil være fullt mulig med en storstilt veisatsing uten bompenger.

Nå kommer nestleder i partiet, Ketil Solvik-Olsen på banen. Dagen etter borgerlig valgseier heller han kaldt vann i blodet på bompengemislikende Frp-velgere, og avblåser ultimatumet.

- Stiller ikke ultimatum - Vi har sagt i valgkampen at vi ikke stiller noen ultimatum, sier Solvik-Olsen når han gjester Dagbladets valgbod i dag.

Dermed går han imot partiets samferdselspolitiske talsmann, som var helt tydelig på at fjerning av bompenger var et ultimatum for Frp.

- Ja, definitivt. Dette er en viktig sak. Frp er garantisten for at vi skal bygge nye veier, og vi skal gjøre det uten bompenger, sa han til Dagbladet forrige onsdag, under ei uke før valget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer