Frp-byks gir helblått flertall

Dagbladets ferske måling gir Siv og Erna rent flertall på Stortinget.

Oslo, 20090912. Valg 2009. Siste partilederdebatt før stortingsvalget 2009. F.v. Erna Solberg, Siv Jensen og Jens Stoltenberg
Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
Oslo, 20090912. Valg 2009. Siste partilederdebatt før stortingsvalget 2009. F.v. Erna Solberg, Siv Jensen og Jens Stoltenberg Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fremskrittspartiet bykser framover 2,6 prosentpoeng på Dagbladets nyeste partibarometer. Som Dagbladet skrev i går er Høyre-leder Erna Solberg velgernes klare favoritt til statsministerjobben.

Men selv om Høyre fortsatt er landets største parti i denne målingen, peker pilen nå nedover. Derimot sørger Frps vekst for knallblå tall: Mandatberegningen gir de to partiene rent flertall på Stortinget.

- Et slikt flertall er innen rekkevidde. Men det er ikke avgjort. Nå jobber vi knallhardt hver eneste dag for å overbevise velgerne og få den tilliten vi trenger, sier partileder Siv Jensen til Dagbladet.

Sterk blokk Samlet får de fire borgerlige partiene en oppslutning på 59,2 prosent. Både KrF og Venstre går fram. Solberg, Jensen, Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V) må bla seg helt tilbake til desember 2010 for å finne et like sterk borgerlig måling i Dagbladet.

Det var også forrige gang Frp og Høyre til sammen fikk høyere oppslutning enn nå. Jensen understreker at hun fortsatt ønsker et samarbeid mellom alle fire.

- Jeg vet at jeg skal kommentere veldig mange målinger før valgdagen, og det er den som er viktig for oss. Men vi ser den samme tendensen på mange målinger nå. Jeg tror folk oppfatter at Frp er tydelige og klare i budskapet, og har nye løsninger på utfordringene, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer