Frp-byråd om innvandrere: – Som å oppdra barn eller hunder

Nyvalgt Frp-byråd i Bergen, Øistein Christoffersen, mener innvandrere må sosialiseres som barn eller hunder inn i samfunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christoffersen ble i går valgt inn som byråd for byggesak og bydeler for Fremskrittspartiet i Bergen. Men i et intervju med Åsane Tidende viser politikeren at han også har sterke meninger om norsk innvandringspolitikk.

– Vi må sørge for at de som er her blir integrert på en skikkelig måte. Det inkluderer opplæring i både språk og hvordan vårt samfunn fungerer. Det handler om grensesetting, og er ikke annerledes enn å oppdra barn eller hunder, sa Christoffersen til avisa.

Må tilpasse seg

Overfor Dagbladet bekrefter byråden sitatet.

– Ja, dette handler ikke om noe annet en sosialisering, sier han.

Han forteller at han selv har to hunder, og har måttet oppdra dem for at de skal kunne fungere i samfunnet.

– Frykter du ikke at noen kan reagere på at du sammenlikner innvandrere med hunder?

– Nei, hvis du ser nøye etter, så ser du at jeg også sammenlikner dem med barn. Både innvandrere, barn og hunder må lære seg å tilpasse seg samfunnet rundt dem, sier Frp-politikeren.

Tenker ulikt

Han mener språk er det viktigste middelet for å integrere innvandrere inn i det norske samfunnet.

– Først og fremst må de lære seg språket. Så er det viktig at de lærer seg reglene våre, og hvordan vår kultur er, altså en slags samfunnsopplæring, sier Christoffersen.

Før han ble byråd, har han blant annet jobbet i forliksrådet, og sier han har sett mange eksempler der på hvor forskjellig nordmenn og innvandrere tenker. Christoffersen skal være en del av et byråd som utgjøres av Fremskrittspartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti i Bergen de neste fire åra.

NYBAKT FRP-BYRÅD I BERGEN: Øistein Christoffersen.