Frp: Det blir avklaring i dag

Venstre: Ikke så sikker på det.

FÅR SVAR I DAG: Frp-nestleder Per Sandberg sier det blir klart i dag hvilke partier som skal forhandle om en borgerlig regjeringsplattform. Her på vei inn til for å møte partiets sentralstyret sammen med Ketil Solvik-Olsen og partileder Siv Jensen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FÅR SVAR I DAG: Frp-nestleder Per Sandberg sier det blir klart i dag hvilke partier som skal forhandle om en borgerlig regjeringsplattform. Her på vei inn til for å møte partiets sentralstyret sammen med Ketil Solvik-Olsen og partileder Siv Jensen. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): - Det blir en avklaring i dag, sier nestleder Per Sandberg i Fremskrittspartiet, da han mandag morgen ankom Stortinget for å ta opp igjen arbeidet med å finne ut om mulighetene for å stable en firepartiregjering på beina.

Det altoverskyggende spørsmålet mandag formiddag er om de fire borgerlige partiene har klart å nærme seg hverandre nok til at de kan starte forhandlinger om en regjeringsplattform - eller om avtstanden mellom Fremskrittspartiet og sentrum er så stor at Venstre og KrF velger opposisjonstilværelsen.

Grande: Er ikke så sikker - Ja, det er et godt spørsmål, parerte Sandberg på spørsmål om sannsynligheten for at landets neste regjering består av fire eller to partier.

De fire partiene ga seg selv frist til forrige onsdag med å komme i havn med sonderingene. Det ligger an til å bli holdt bare et helt kort møte mellom partiene tidlig mandag ettermiddag, før de går hver til sitt for å få tilrådinger fra referansegruppene sine, som for det meste består av stortingsgruppene og sentralstyrene.

- Knut Arild (KrF-leder Hareide, red.anm.) var sikker på at vi skulle få en konklusjon i dag, men jeg er ikke så sikker, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til NTB på vei inn på Stortinget mandag morgen.

KrF: Gir anbefaling i dag KrFs parlamentariske leder Hans Olav Syversen sier partiet vil få en klar anbefaling i spørsmålet om regjeringsdeltakelse i løpet av dagen.

..ELLER IKKE: - Knut Arild (KrF-leder Hareide, red.anm.) var sikker på at vi skulle få en konklusjon i dag, men jeg er ikke så sikker, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til NTB på vei inn på Stortinget mandag morgen.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
..ELLER IKKE: - Knut Arild (KrF-leder Hareide, red.anm.) var sikker på at vi skulle få en konklusjon i dag, men jeg er ikke så sikker, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til NTB på vei inn på Stortinget mandag morgen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Syversen sier han regner med å få avklart spørsmålet om KrF vil delta i Erna Solbergs nye regjering eller ikke når partiets stortingsgruppe og sentralstyre møtes senere mandag.

- Jeg regner med det, men vi kan jo aldri vite på forhånd hva partiorganene kommer fram til. Men at vi som har sittet og sondert, kan gi en anbefaling i dag, det har vi satt press på oss selv for å kunne gjøre, sier han til NTB mandag formiddag.

- VÅR ANBEFALING: ..skal partiet få vite i dag, sier parlamentarisk leder i KrF, Hans Olav Syversen, som sammen med Knut Arild Hareide og Dagrun Eriksen sitter i partiets forhandlingsdelegasjon. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- VÅR ANBEFALING: ..skal partiet få vite i dag, sier parlamentarisk leder i KrF, Hans Olav Syversen, som sammen med Knut Arild Hareide og Dagrun Eriksen sitter i partiets forhandlingsdelegasjon. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Regjeringssonderingene gjenopptas klokken 12, før KrFs stortingsgruppe og sentralstyre møtes klokken 15.

Etter hvert skal også landsstyret involveres, før stortingsgruppa fatter den endelige beslutningen.

(NTB)