Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Frp diskriminerer homofile

Kvakkestad er ikke overrasket over homohetsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var lørdag det ble kjent at de to FpU-tillitsvalgte i Troms, Rune Johannessen og Alexander Leiknes, i et avisinnlegg hevder at homofili bør forbys og er «en sykdom som må behandles». FpU-formannen sentralt, Trond Birkedal, har tatt sterkt avstand fra uttalelsene og opplyser at sentralstyret har iverksatt eksklusjonssak mot de to.

Tidligere stortingsrepresentant for Fro, den homofile Andre Kvakkestad, er ikke overrasket over uttalelsene.

Andre Kvakkestad ble ikke renominert som Frp-representant fra Akershus foran siste stortingsvalg i en nådeløs nominasjonsprosess preget av rå maktbruk og rykter om bakvaskelser.

Kvakkestad sier dette om sine erfaringer som åpen homofil i Frp:

Erfaringer

-  Mine erfaringer har vært svært varierende. Holdningene til homofili i Frp er vel også på det området som blant folk flest. Men man har kanskje merket seg at arbeidet for å behandle alle mennesker likt ikke er det mest framtredende i Frp selv om partiet omtaler seg som liberalistisk.

-  Jeg håper partiets satsing på å kurse medlemmene i ideologi vil sette mer fokus på enkeltmennesket og respekt for andres holdninger og valg sier han.

-  Har partiet vært unnvikende på dette området?

Tekkes kristne

-  Jeg vil si det slik at partiet har vært mer opptatt av å tekkes frikirkemiljøet og kristne konservative kretser. Så lenge et parti klart uttrykket at det er akseptabelt å diskriminere mennesker ut fra deres seksuelle legning, kan verken partiformannen eller andre være verken overrasket eller forferdet over at partiet tiltrekker seg mennesker med slike holdninger som de to FpU-representantene som vil forby homofili og kaller det en sykdom. Frp er jo mot at homofile skal kunne vurderes som adoptivforeldre, ja, også som steforeldre. Og jeg har forstått det slik at både tidligere partileder Carl I. Hagen og partiets familiefraksjoner på Stortinget er motstandere av partnerskapsloven. Det skal bli interessant å se om den nye ledelsen i partiet har tenkt å endre kurs, sier Kvakkestad.

Tar avstand

Frp-formann Siv Jensen tar også sterk avstand fra uttalelsene:

-  Uttalelsene er uakseptable og utilgivelige og jeg synes reaksjonen til FpU-formannen viser det på en klar og god måte.

-  Andre Kvakkestad er strekt kritisk til Frps holdninger til homofiles rettigheter og er spent på om partiets nye ledelse vil legge om den politiske kursen på dette området?

-  Jeg er valgt på det samme programmet som gjaldt for en måned siden og vil ikke starte en debatt på grunnlag av uttalelsene fra de to i Troms FpU. Frp er åpent og inkluderende for alle som føler tilhørighet til Frp\'s politikk og program. Jeg vet at også mange homofile stemmer Frp, sier Siv Jensen

KRITISK: Tidligere stortingsrepresentant for Frp, Andre Kvakkestad, som er åpent homofil, synes ikke Siv Jensen bør være overrasket over at partiet har tillitsvalgte som vil forby homofili og kaller det«en sykdom som må behandles».
HETSER: Alexander Leiknes
HETSER: Rune Johannessen
FORFERDET: Siv Jensen
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling