Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp dobbelt så stort som Ap i nord

Frp er nå dobbelt så stort som Ap i Nord-Norge. - Tragisk, sier fylkesleder i Troms Ap. Frp-politiker Øyvind Korsberg fra Tromsø er strålende fornøyd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I de tre nordligste fylkene sier 39 prosent at de støtter Frp, mens bare 19 prosent holder på Ap, skriver Nordlys. I Troms sier hele 41,3 prosent av velgerne at de vil stemme Frp, mens 20,6 vil stemme Ap.

Stortingsrepresentant Øyvind Korsberg (Frp) mener dette er en knusende dom over regjeringen Stoltenberg.

- Men vi må huske på at dette bare er ei meningsmåling. Vi må ikke ta helt av. Det er nok ikke mulig å få like stor oppslutning ved valget, sier Korsberg til Nordlys.

De tre nordligste fylkene har til sammen 22 stortingsrepresentanter, to fra Frp. Frp ville fått ti av dem hvis meningsmålingen hadde vært et valgresultat, skriver Nordlys.

Bakgrunnstallene viser at hver tredje hjemmesitter ved forrige valg sier de ville stemt Frp hvis det var valg nå. Fremskrittspartiet tar også mange stemmer fra Høyre og Senterpartiet, mens 16 prosent av dem som stemte Ap ved fylkestingsvalget i fjor, vil stemme Frp i år.

(NTB)

SJAMPIS-GUTTA: Under valgvaka i fjor dro Øyvind Korsberg og Frp fram sjampanjen. Det kan de trygt gjøre nå også.