Frp-dommen over egne statsråder

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gjør best jobb, mener partiets tillitsvalgte.

BEDØMT: Partiledelsen, fra venstre Ketil Solvik-Olsen, Per Sandberg og Siv Jensen, samlet under fjorårets landsmøte. Nå er innsatsen til alle Frp-ministrene vurdert av 500 Frp-tillitsvalgte.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
BEDØMT: Partiledelsen, fra venstre Ketil Solvik-Olsen, Per Sandberg og Siv Jensen, samlet under fjorårets landsmøte. Nå er innsatsen til alle Frp-ministrene vurdert av 500 Frp-tillitsvalgte. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gjør den beste jobben av Frp-statsrådene, mener partiets tillitsvalgte.

På de neste plassene følger landbruksminister Sylvi Listhaug og justisminister Anders Anundsen. Først på fjerdeplass kommer finansminister Siv Jensen.

Det viser en rundspørring Dagbladet har gjennomført de siste dagene, besvart av rundt 500 Frp-medlemmer, de aller fleste av dem med verv i partiet. 

Sleivkjeft for budsjettet - Overraskende at Siv Jensen scorer så lavt. Ganske ille for partilederen, jeg kan ikke tenke meg at Erna Solberg hadde havnet bak sine egne statsråder i en tilsvarende Høyre-måling, sier valgforsker Frank Aarebrot.

Han tror det har sammenheng med statsbudsjettet.

- Jeg tror at mange Frp-tillitsvalgte har fått sleivkjeft for opplegget med å ta fra de fattige og gi til de rike, sier professor Aarebrot.

Valgforsker Anders Todal Jenssen mener de Frp-tillitsvalgtes lave rangering av partilederen er interessant.

- En forklaring kan være at forventningene til henne er veldig store, vesentlig større enn de andre Frp-statsrådene. Dermed blir skuffelsen desto større dersom de mener at hun ikke innfrir.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.