UENIGE TROSS LANDSMØTEVEDTAKET: Frp vedtok på sitt landsmøte et vedtak der de støtter bruk av aktiv dødshjelp. En fersk undersøkelse viser at flesteparten av partiets stortingspolitikere er uenige i denne konklusjonen. Foto: SCANPIX
UENIGE TROSS LANDSMØTEVEDTAKET: Frp vedtok på sitt landsmøte et vedtak der de støtter bruk av aktiv dødshjelp. En fersk undersøkelse viser at flesteparten av partiets stortingspolitikere er uenige i denne konklusjonen. Foto: SCANPIXVis mer

Frp dypt splittet om dødshjelp

Flertallet støtter ikke landsmøtevedtak om aktiv dødshjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et klart flertall av Frps stortingskandidater støtter ikke partiets landsmøtevedtak om aktiv dødshjelp.

23 av partiets stortingskandidater sier nei til aktiv dødshjelp, mens bare elleve sier uforbeholdent ja, viser en kartlegging som kristenfolket.no har foretatt.

Frp-leder Siv Jensen holder likevel fast ved landsmøtevedtaket som åpner for aktiv dødshjelp.

Dette kan koste Frp stemmer blant kristne, advarer styreleder Bjarte Ystebø i organisasjonen Kristenfolket.

- For kristne er aktiv dødshjelp et samvittighetsspørsmål på linje med abort. Vi akter ikke å la Frp slippe unna denne saken før et nytt landsmøte har trukket vedtaket tilbake, sier Ystebø til VG.

Blant dem som ikke støtter partilederen og landsmøtevedtaket er profilerte Frp-ere som Morten Høglund, Sylvi Listhaug, Kenneth Svendsen, Gjermund Hagesæter, Kjetil Solvik, Solveig Horne, Øyvind Vaksdal og Per Willy Amundsen.

Redaktør Odd Sverre Hove i den kristne avisen Dagen Magazinet tror Frp taper stemmer som følge av landsmøtevedtaket.

- Dette er en tapersak for Siv Jensen på Vestlandet, sier han til VG.

(NTB)