Frp-Ellingsen sier Odins soldater fortjener honnør

Fremskrittspartiets justispolitiske talsperson Jan Arild Ellingsen synes gruppa er et positivt bidrag.

PATRULJERER: 
Kort tid etter at den kontroversielle gruppen "Odins Soldater" startet sin nattlige patruljering i Drammen, troppet politiet mannsterke opp og foretok ID-sjekk av samtlige og sjekket dem for våpen.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PATRULJERER: Kort tid etter at den kontroversielle gruppen "Odins Soldater" startet sin nattlige patruljering i Drammen, troppet politiet mannsterke opp og foretok ID-sjekk av samtlige og sjekket dem for våpen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Fremskrittspartiet gir selvfølgelig ikke noen ubegrenset tillit til Odins soldater. Men det er sånn at vi har tidvis et bybilde som ingen ønsker seg, hvor det begås kriminalitet, det begås andre handlinger vi ikke ønsker oss, og der norsk politi ikke har ressurser nok til å gjøre jobben. Da syns vi at enhver borger som ønsker til å bidra til å redusere utrygghet og redusere kriminaliteten, bør få honnør for det, sier Ellingsen til NRK.

Straffeloven setter grensene for hva Odins soldater kan gjøre, understreker han. Ifølge Ellingsen er det ingen som ønsker seg et Odins soldater som privatpraktiserer norsk lov.

- Men hvis de bidrar til å gi norske borgere og andre i dette landet økt trygghet og redusert kriminalitet, da syns vi det er et positivt bidrag, sier han.

Odins soldater har den siste tida begynt å patruljere ute i gatene i flere norske byer, ikledd svarte hettegensere med vikinghjelm og norsk flagg på ryggen. Flere av gruppens medlemmer har tilknytning til kriminelle miljøer.

Politidirektoratet gir uttrykk for skepsis til gruppen og påpeker at det er uakseptabelt med grupperinger som opptrer som «borgervern».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer