Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp-er anmeldte partikollega for voldtekt: - Var aldri i tvil

- Hun har det tungt, sier kvinnens bistandsadvokat.

ÅSTED: Den anmeldte voldtekten skal ha skjedd på hotellet Scandic Maritim i Haugesund i etterkant av Rogaland Frps fylkesårsmøte i helga som var. Foto: Mette Møller / Dagbladet
ÅSTED: Den anmeldte voldtekten skal ha skjedd på hotellet Scandic Maritim i Haugesund i etterkant av Rogaland Frps fylkesårsmøte i helga som var. Foto: Mette Møller / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mannlig Frp-tillitsvalgt i 20-åra i Rogaland er siktet for voldtekt etter partiets fylkesårsmøte på hotellet Scandic Maritim i Haugesund i helga.

Mannen sitter i dag i avhør med politiet, men det er ennå ikke kjent hvordan han stiller seg til siktelsen.

Mannen i 20-åra ble pågrepet i Rogaland i dag i en udramatisk pågripelse etter at en jevnaldrende kvinne anmeldte ham på onsdag. Fornærmede og siktede er kolleger i Frp. Begge er i 20-åra og er Rogaland.

- Har det vanskelig

BISTANDSADVOKAT: Marie Helene Earl Haugland bistår den fornærmede kvinnen. Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix
BISTANDSADVOKAT: Marie Helene Earl Haugland bistår den fornærmede kvinnen. Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix Vis mer

Politiet etterforsker nå saken for fullt. Samtidig forteller kvinnens bistandsadvokat Helene Haugland at fornærmede har det tungt.

- Hun har det tungt og det er vanskelig for henne akkurat nå. Hun blir godt ivaretatt av partiet og har fått en egen kontaktperson som ivaretar henne, sier Haugland til Dagbladet.

Hun har bistått kvinnen allerede fra før anmeldelsen. Ifølge politiet skjedde den anmeldte voldtekten natt til søndag eller søndag morgen i etterkant av en partifest på hotellet i Haugesund.

- Ikke i tvil

- Hvorfor ventet hun til onsdag med å anmelde?

- Det er ikke uvanlig at en fornærmede ikke kontakter politiet umiddelbart etter en slik hendelse. Det er ikke noe spesifikke grunner til det. Hun var i en sjokktilstand og hadde det vanskelig, men hun var fast bestemt på at dette var noe hun ville anmelde, sier bistandsadvokaten til Dagbladet.

Hun vil ikke gå inn på relasjonen mellom kvinnen og mannen, og vil heller ikke svare på spørsmål om kvinnen har forklart seg om alkoholinntak.

- Hun har gitt en lang forklaring til politiet og ut fra den etterforsker de saken, sier Haugland.

Leder i Rogaland Frp, Bente Thorsen, ønsker ikke å opplyse om de to kjente hverandre fra før.

Fratatt offisielle verv

Hun ble gjort kjent med saken søndag.

- Vi ble søndag ettermiddag gjort kjent med at det natt til søndag hadde vært en uønsket hendelse på vårt fylkesårsmøte. Vi snakket da med de involverte og rådet vårt var å anmelde saken, sier Bente Thorsen til Dagbladet.

Rogaland FrP har i samråd med lokallagene gjort hva vi kan for å bistå og ivareta de berørte.

- Sterkt beklagelig

Thorsen ble torsdag kjent med at saken var anmeldt til politiet, hun varsler at Rogaland Frp kommer til å bistå politiet med alt de kan.

- Det er sterkt beklagelig med slike hendelser på et partiarrangement. Vi er opptatt av å legge til rette for god organisasjonskultur, og kurser våre medlemmer jevnlig i dette.

Voldtekten skal ha funnet sted inne på hotellet. Mannen er fratatt alle offisielle verv og strøket fra valglistene inntil videre.

- Både siktede og fornærmede har tilknytning til et politisk parti. Det er det samme politiske partiet. De har begge tilhørighet i Stavanger-området, men var i Haugesund i forbindelse med en politisk samling, sier Stian Eskeland i Sør-Vest politidistrikt til Dagbladet.

Tosifret antall vitner

Politiet har avhørt en rekke av de andre deltakerne på møtet.

- Ellers driver vi med teknisk og taktisk etterforskning. Det er også en del vitneavhør som gjenstår. Vi har gjennomført vitneavhør av andre deltakere på samlingen, og det er snakk om et tosifra antall vitneavhør, sier Eskeland til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!