Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Frp er blitt et styringsparti

Går fram på Ipsos' måling for april.

 SAMARBEIDER OG SLÅSS: -Vi er gode samarbeidspartnere, men også konkurrenter. Det en sunn konkurranse om velgerne, sier Siv Jensen. Hun mener velgerne ser at Frp er et godt styringsparti. På aprilmålingen i Dagbladet får Frp 15,8 prosent. Høyre og Erna Solberg får 23.1 prosent. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SAMARBEIDER OG SLÅSS: -Vi er gode samarbeidspartnere, men også konkurrenter. Det en sunn konkurranse om velgerne, sier Siv Jensen. Hun mener velgerne ser at Frp er et godt styringsparti. På aprilmålingen i Dagbladet får Frp 15,8 prosent. Høyre og Erna Solberg får 23.1 prosent. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp får 15,8 prosent, mens Høyre går tilbake fra rekordmålingen på 26,3 prosent i mars, til 23,1 prosent nå.

- Dette er nok en hyggelig meningsmåling for Frp. Den føyer seg inn i rekken av mange målinger som viser at vi ligger jevnt og stabilt i oppslutning. Det er veldig motiverende for alle i Frp som står på og gjør en innsats, sier finansminister og Frp-leder Siv Jensen til Dagbladet.

Styrer landet I dag åpner hun partiets landsmøte på Gardermoen.

Sentralstyret skriver i sin beretning at Frp etter 40 år som opposisjonsparti har gjennomgått en nødvendig endringsprosess som regjeringsparti.

«Frp er et godt alternativ for norske velgere som ønsker et styringsdyktig parti som leverer handlekraftige løsninger», heter det.

- Har Frp nå etablert seg som et styringsparti hos velgerne?

- Vi sitter i regjering i en veldig utfordrende tid for Norge. Velgerne ser at vi styrer godt og leverer gode løsninger på viktige politikkområder, sier Jensen.

Kiver med Erna Som i tidligere målinger går noen tidligere Frp-velgere til Høyre, mens andre går motsatt vei.

- Dette er ikke noe nytt. Vi er gode samarbeidspartnere, men også konkurrenter. Dette er en sunn konkurranse. Politiske partier slåss alltid om velgerne. Med 16,3 prosent av stemmene, som vi fikk i 2013, får vi ikke fullt gjennomslag for vår politikk, men vi får til mye. Fram mot valget vil vi være tydelige på at det er partiets politiske styrke som avgjør gjennomslag, sier Jensen.

Venstre hadde landsmøte med mye mediedekning forrige helg, men det har ikke løftet partiets oppslutning. Venstre får 4,7 prosent. KrF, derimot, gjør et lite byks til 6,2 prosent. Det er den beste målingen for KrF siden september 2013, og ville gitt ett ekstra mandat dersom målingen hadde vært valg.

SV-hopp Arbeiderpartiet beholder oppslutningen fra mars, og får 32,8 prosent. SV kan imidlertid juble over en etterlengtet opptur: 5,9 prosent.

- Vi er fryktelig glade for å se så gode tall i så god tid før neste års valg. Det gir oss selvtillit og ekstra mye energi i arbeidet med å bli et enda tydeligere rødgrønt parti på venstresiden, og et klart alternativ til regjeringen og politikken de fører, sier SVs partisekretær Kari Elisabeth Kaski.

Hun mener oppgangen blant annet kan forklares med at SV har vist seg som et tydelig politisk alternativ i saker som asyl og integrering og debatten om skatteparadiser i forbindelse med Aftenpostens avsløringer.

image: - Frp er blitt et styringsparti

- I asyldebatten valgte vi å stå utenfor forliket og konsensusen på Stortinget, som vi mener gjør Norge til et mer usolidarisk land, sier Kaski.

Avdelingsleder Kristin Rogge Pran i Ipsos tror en mulig forklaring på SVs framgang er at partiet skiller seg fra de andre partiene i flyktningpolitikken. Det er også flere velgere enn før som oppgir SV som andrevalg.

Senterpartiet går tilbake til 5,9 prosent, mens Miljøpartiet De Grønne er under sperregrensen også denne måneden.

Hele Norges coronakart