- Frp er det nye Arbeiderpartiet

Krydret med humor og anekdoter holdt Carl I. Hagen i dag gratulasjonstalen til seg selv og 30-åringen Fremskrittspartiet. Hagens mål er at Frp blir det nye Ap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var en Frp-formann i storslag som entret podiet i hotellfoajeen lørdag. Gårsdagens statsmannstakter var byttet ut med frisk historiefortelling med de viktigste Frp-begivenhetene de siste 30 årene. Dette var vinnerens tale.

Rasistene på Godlia

De dramatiske utrenskningene i partiets historie, oppgjøret med liberalistene på Bolkesjø i Telemark i 1994 og utrenskningene av «verstingene», særlig i Oslo i 2000-2001, ble nevnt, men ikke dvelt ved. Andre dramatiske begivenheter ble åpenbart tonet ned.

Som da Dagbladet før stortingsvalget i 1995 avslørte at stortingsrepresentant Øystein Hedstrøm hadde deltatt på et hemmelig møte på Godlia kino i Oslo, med rasister på ytterste høyre fløy i norsk politikk. Panikken spredte seg i Frp; ville dette ødelegge valget? I et par døgn nektet Hagen å kommentere saken. Da sjokket etter avsløringen la seg, snudde vinden sakte i Frps retning. I Hagens verden er dette nå blitt nok et eksempel på at pressen var ute etter Frp:

- I 1995 gikk det ganske bra, selv om noen skulle prøve å ta oss etter at en representant hadde vært på et møte på Godlia kino, sa Hagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer