Frp er Finnmarks største parti

Kaprer to av fire direktemandater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet er størst i Finnmark og kaprer to av de fire direktemandatene fra fylket, viser en ny meningsmåling.

33,3 prosent av de spurte sier de vil stemme på Arbeiderpartiet, mens Fremskrittspartiet har støtte fra 34,5 prosent av de spurte. Det kommer fram i en meningsmåling Respons Analyse har gjort for A-presseavisene i Nord-Norge.

Frp har dermed doblet sin oppslutning i Finnmark sammenlignet med stortingsvalget i 2005, og partiets andrekandidat Laila Davidsen fra Alta ligger an til å slå følge med Jan Henrik Fredriksen tilbake til Stortinget.

Arbeiderpartiet beholder sine to mandater som sikrer stortingsdebutantene Helga Pedersen og Kåre Simensen plass. Taperen er SV, og det betyr at førstekandidat Kirsti Bergstø fra Nesseby ikke får overta Olav Gunnar Ballos plass på Stortinget. Dersom meningsmålingen hadde vært valg, ville SV manglet nesten 1.400 stemmer for å få inn et mandat, skriver Finnmarken.

Høyres Frank Bakke Jensen trenger enda mer fart i valgkampens siste måned for å få plass på Stortingets finnmarksbenk. Her er differansen over 1.600 stemmer for å kapre Arbeiderpartiets sistemandat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer