Frp er forbanna på behandlingen av Stine (20)

Nå krever Frp-politiker Robert Eriksson svar fra regjeringen.

GIR IKKE OPP: Stine tenker at dersom hun gir opp har hun tapt. Hvis hun fortsetter å kjempe har hun fortsatt mulighet til å vinne. Foto: STEINAR BUHOLM/DAGBLADET
GIR IKKE OPP: Stine tenker at dersom hun gir opp har hun tapt. Hvis hun fortsetter å kjempe har hun fortsatt mulighet til å vinne. Foto: STEINAR BUHOLM/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg blir forbanna når jeg ser hvordan velferdssamfunnet behandler folk og stempler folk ut av arbeidslivet, sier Fremskrittspartiets arbeidspolitiske talsperson, Robert Eriksson, til Dagbladet.

I dag skrev Dagbladet om Stine Machlar (20) som frykter hun må slutte på skolen og oppgi journalistdrømmen fordi hun ikke får nok hjelp til å klare hverdagen.

Machlar har cerebral parese, sitter i rullestol og er avhengig av hjelp til det aller meste. Ved hjelp av ordningen Borgerstyrt personlig assistanse (BPA) har hun flyttet til Oslo for å studere journalistikk.

Fikk avslag Machlar har fått innvilget et visst antall timer assistanse i døgnet, noe som fungerte i høst — uten sykdom. Men i vinter ble hun sengeliggende med sykdom i ei uke, og brukte assistentene langt mer enn vanlig. Samtidig trappes det opp på skolen utover våren.

Fylkesmannen har tidligere gitt avslag på å øke antall timer. Dermed må hun spare inn de antallet timene med assistanse hun har brukt på overtid. Dermed står journalistdrømmen i fare. Timene hun sitter igjen med strekker ikke til for å fullføre og ta eksamen. Dette kan føre til at hun ikke kommer seg ut i arbeidslivet, og at hun dermed får et liv på trygd. Byrådssekretær Julian Farner-Calvert sier tilbudet Machlar får i Oslo er i tråd med regelverket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer